Lucka 3

Årets julkalender har 3 delar i varje lucka. En del som handlar om dig – och mig. Om den viktiga balansen och insikten att vi alla alltid duger som vi är. Andra delen är en present – där du kan vinna Nike kläder.  Tredje delen är ett träningstips.

Välkommen och öppna luckan!

Lucka 3 – Du är perfekt

Precis sådär som du är. Oavsett i vilken form du kommer i och oavsett om den ändras genom livet. Tänk om vi alla kunde känna det varje dag – att vi duger och att hela världen var utan fördomar, ideal och dieter. Att vi levde i ett samhälle där alla uppskattades exakt lika mycket i alla sammanhang, oavsett vilken form man kommer i. Tyvärr, även om jag och många andra strävar efter att försöka förändra och påverka, så är det inte så, långt ifrån faktiskt.

Det där idealet som driver så himla många till ett livslångt och olyckligt förhållande till den de borde älska mest i hela världen – dvs sig själva
.
Vi lever med ett ständigt pulserande informationsflöde som är så otroligt lättpåverkat och lättillgängligt. I flöden där det bara radas upp en filtrerad yta är det nog nu, om någon gång, så himla lätt att hamna skevt.

Jag tycker kroppen är en fantastisk sak som alltid anpassar sig till vad vi utsätter den för och inte utsätter den för. Aktivitet eller inaktivitet – så försöker den anpassa sig.

Och det tar tid, tyvärr, att ibland lära sig älska den kropp man lever med hela livet. För vissa kommer det naturligt och för vissa händer det tragiskt nog aldrig.
Vår kropp är ett arv av generationer innan oss och den finns där för dig och för din själ att bo i. Hur den än ser ut.

Vissa kroppar är bra på olika saker och det är det som är så himla fantastiskt. Det som är så sorgligt är att vi så länge i vårt sociala arv försökt likrikta mångfalden och tyvärr så himla dumdristigt påverkats av det i vår kommunikation till varann.

Ingen har rätt att någonsin värdera eller kommentera någon annans kropp. Ifrån ogenomtänkta ord kan det födas tankar som inte borde finnas.

Att ha dålig självkänsla är inte alltid något man kan se på vågen och tyvärr nog vanligare än ovanligt. Och det är så fruktansvärt sorgligt.

Visste du att den vanligaste anledningen och målsättningen till att träna och leva ”mer” hälsosamt är att man vill gå ned i vikt och påverka sitt utseende. Är inte det tragiskt? Oftast vill man dessutom inte göra det för sig själv utan tror att man där någonstans på andra sidan blir lyckligare. Vi borde all röra på oss för att det får oss att må bra.

Det är så himla lätt att påverkas till höger och vänster med allt som trycks in i vår feed och leva med och sidan om påhittade dieter som lovar guld och grönas skogar istället för att faktiskt inse att det inte finns genvägar eller att gräset är grönare på andra sidan.

Lyckan sitter aldrig på utsidan och att äta ska aldrig handla om att söka bekräftelse i att förändra för att passa in i någon mall. Att bry sig om vad man äter ska handla om att du vill ge kroppen det bästa för att orka genom livet.

Det jag vill komma till är att alla oavsett grundinställning till sig själv och livet – ibland får tankevurpor.

Vad du än drömmer om. Eller lovar dig själv att förändra, förbättra eller förädla – kom ihåg att så som du är just nu – här och nu – är den bästa versionen av dig själv, alltid. Att vara här och nu istället för där och då är det som ger dig ringar på vattnet. Och du, du är alltid OK.

Lucka 3 – Vinn träningslinnen från Nike

Bakom lucka 3 finns så klart också ngt att vinna till din träningsgarderob. Jag har en liten drös med olika linnen att lotta ut. Kommentera, ange din storlek och chansen är självklart din!

Lucka 3 – träningspepp

Om du ska träna ngt imorrn så ska du träna det du känner för. Ett tips är o dra ner Core Control Circuit i NTC appen. Övningsvalen blir bättre o bättre i appen. Jag tänkte köra den imorrn efter jag sprungit en sväng med Rocky på morgonen.

LUCKA3

46 Comments

 1. Margaretha Jonsson-Widmark 3 december, 2015at22:13

  Alltså träningskläder här har man aldrig för mycket av! Storlek M om jag har tur!

 2. caroline 3 december, 2015at22:16

  Bästa peppjulkalendern ? storlek M

 3. Amira 3 december, 2015at22:18

  LOVE ❤️❤️❤️

 4. Maria S 3 december, 2015at22:25

  Inte alltid lätt att tänka snälla tankar om sig själv och sin kropp, För min del har det blivit lättare med åren, för trots att kroppen kanske inte riktigt ser ut som den gjorde när den var 20 är den på många sätt starkare, modigare, har varit med om mer.

  Tack för pepp ?

  Och just det, vinner jag en tröja drar jag storlek M :-)

 5. Jessica Sundberg 3 december, 2015at22:29

  Jag älskar snygga linnen och small skulle vara klockrent!

 6. Rebecka 3 december, 2015at22:40

  Alltså vilken fin julkalender! Och ett linne från Nike sitter ju aldrig fel, snarare tvärt om – helt perfekt. Storlek M brukar passa bra.

 7. Ida 3 december, 2015at22:42

  Så bra skrivet! <3 om jag skulle vinna önskar jag mig ett linne i storlek M.

 8. Emelie 3 december, 2015at22:43

  Fina värmande ord!
  Ett nytt träningslinne hade varit grymt, ty de få linnen jag har är från ca 2010.. Storlek s är det som gäller här.

 9. Anna Länsberg 3 december, 2015at23:23

  Fint skrivet! Just nu kämpar jag för att ta mig tillbaka till mitt vanliga träningsliv efter en graviditet och förlossning. Försöker njuta av vägen dit och känner mig tacksam för vad min kropp kunnat skapa och gå igenom. Träningskläderna behöver uppdateras i takt med att min kropp förändras! ;) storlek M passar mig nu!

 10. Henrik 3 december, 2015at23:25

  Hej!

  Alltså, jag skulle jättegärna vinna ett linne. Men inte till mig själv då, utan till min härliga bonusdotter som dansar fram i XS.

 11. josefine 3 december, 2015at23:30

  Storlek S/M så passar det antingen mig eller min fina mamma :)

  Min träning imorrn och överhuvudtaget just nu är att inte träna, en utmaning i sig haha!

 12. Elsa 3 december, 2015at23:30

  Jag skrev till dig om just detta en gång och var så glad när jag fick svar, och ett bra svar dessutom. Det är nyttigt att gå in på din blogg då och då, och läsa om träning och mat utan krav. Redan som barn lärde jag mig att jag borde hata min kropp som alltid varit stark, stor och atletiskt. Jag hoppas att andra som också lärde sig det kikar in här och får perspektiv på saker och ting! (Storlek M)

 13. Ida 4 december, 2015at00:17

  Helt fantastiskt bra skrivet! Jag levde med benkomplex i så många år men idag är jag tacksam för dem för att de är så starka och bär mig genom livet.
  Strl XS passar bra.

 14. carolin 4 december, 2015at01:47

  Du har skrivit så himla många bra inlägg, men det här var ett av de bästa. Gick rakt in i hjärtat i en kropp som många år kämpat med det du skriver om. Tack för dina kloka ord!
  Vid ev chans till klapp så är jag en small. Kram

 15. PiaL 4 december, 2015at02:11

  Amen. Så himla bra.

  PiaL / Strl L

 16. Morena 4 december, 2015at06:47

  Fina ord! Stl S

 17. Ottilia Friberg 4 december, 2015at06:52

  Grym julkalender! Jag skulle gärna uppdatera min träningsgarderob lite! Stl M :)

 18. Tina 4 december, 2015at07:20

  Du är så klok! Storlek S

 19. Malin Junghard 4 december, 2015at07:27

  Älskar denna julkalendern!! Min storlek är M :)

 20. Julia H 4 december, 2015at07:35

  Vilken bra julkalender du har! Gillar den verkligen! Jag är med och tävlar, har strl M :)

 21. Emelie Lindberg 4 december, 2015at07:52

  Jäklar vilka kloka ord! Strl M :)

 22. Isabelle Andersson 4 december, 2015at08:09

  Gillar upplägget på din kalender massor =)
  Jag har storlek M. Nya träningslinnen blir man glad av =)
  Kram på dig!

 23. Vendela 4 december, 2015at08:17

  Ja de där utseendetankarna drar i en trots att en inte vill… Men så länge en är medveten om dem kan en kämpa emot och fokusera medvetet på annat :)
  Storlek L!

 24. Erika Björåker 4 december, 2015at08:24

  Ett nytt linne är aldrig fel. Storlek S.

 25. Nathalie 4 december, 2015at08:30

  Så fint och klokt skrivet! ❤ tack för dina kloka ord, dem behövs!

  Tävlar såklart gärna, storlek S ?

 26. Rund är också en form! 4 december, 2015at08:33

  “den de borde älska mest i hela världen – dvs sig själva”. ❤
  Så otroligt sant….! (Och sorgligt att så många inte gör). :-(

  Tävlar gärna om linnet. Strl M tror jag blir bra.

  Kramar!

 27. Sara 4 december, 2015at08:39

  Så tänkvärt och sant, känner precis igen mig i det du skrev. Blev själv så irriterad igår då jag satt och bläddrade i tidningar. Två stycken träningstidningar, en riktat till kvinnor och en till män. Den som var till kvinnor handlade bara om att gå ner i vikt och hur man tränade bäst för att “bli smal”…. Inga sådana artiklar i den andra tidningen

  Vinner gärna ett linne, storlek S kommer att passa mig bra
  Kramar

 28. Szesze 4 december, 2015at08:47

  Kloka ord som vanligt! Storlek xs skulle jag vilja ha om turen är på min sida :)

 29. Camilla Lind 4 december, 2015at08:53

  Så fint skrivet! Du är så bra på att sätta ord på det där som är så himla viktigt ♥
  Om jag har turen att vinna så vill jag gärna ha strl S och då ska jag ge det till min fina dotter, som precis håller på att upptäcka träningsglädjen!

 30. Sofia 4 december, 2015at08:59

  Så bra julkalender, håller defenetivt uppe träningspeppen i december! Håller tummarna att turen är på min sida, storlek S

 31. Anna 4 december, 2015at10:18

  Kloka, kloka du! Jag önskar du fanns närmare så jag kunde gå på dina pass!

  Strl M :)

 32. Mathias Pirttioja 4 december, 2015at10:25

  Bra kalender, stl s tror jag blir kanon åt min sambo.

 33. Lina 4 december, 2015at10:34

  Tack igen för trevlig kalender :)
  Gärna storlek L, Tack!

 34. Carina 4 december, 2015at11:05

  Kloka du!! Detta är så viktigt, speciellt för våra ungdomar som blir pepprade med att utseendet är det viktigaste. Stl S

 35. Anastasia 4 december, 2015at11:11

  Gydars så bra skrivet! Ett mycket välbehövt inlägg och avbrott bland allt annat som snurrar i ens sociala medier-feed dagligen. Detta ska jag ta med mig och sprida till de omkring mig. Och skulle jag ha turen att vinna ett linne så borde L/XL passa.

 36. Lisa 4 december, 2015at11:28

  Tack för de kloka och fina orden. Jag är alltid OK!

  Linnestorlek är M. Kram

 37. Jenny Jonsson 4 december, 2015at11:34

  Så himla bra julkalender, du har som vanligt kloka ord att dela med dig av! Strl M :)

 38. Anna L 4 december, 2015at12:16

  Kloka tankar, tack för dem.

 39. Sofia 4 december, 2015at13:37

  Skriver här en rad
  För träning gör mig glad
  Men att nya linnen få
  Ökar motivationen på

  St S

 40. Anna . P 4 december, 2015at14:03

  Träffande, kloka ord!
  Om jag skulle ha turen att få en tidig julklapp så tror jag mest på storlek L.

  Trevlig helg!

 41. Mari 4 december, 2015at16:30

  Fint linne vore inte dumt att vinna =) Strl M har jag.
  Kram på dig.

 42. Carina 4 december, 2015at19:21

  Så himla rätt! ? Hoppas på ett linne i stl M.

 43. Magdalena 4 december, 2015at21:08

  Älskar träning, och som många andra, ibland lite väl mycket så dina ord är viktiga.
  S/M

 44. Madeleine 4 december, 2015at21:29

  Tack för de kloka tankarna!

 45. Emma 4 december, 2015at21:47

  Du är ett enda stort hjärta! Träningslinnen går alltid åt och skulle bli så glad att vinna Har storlek M

 46. joannanordlander81 5 december, 2015at12:11

  Ju äldre jag blivit desto klokare har jag blvit med min kropp – men än är jag inte i mål <3 Önskar gärna L då magen växer!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *