Lugnet och rastlösheten

Jag behöver det där utrymmet. För att andas, få energi, bli kreativ och skapande. För att kunna bibehålla förmågan att se och höra människorna i min omgivning. Jag behöver också närvaron, kontrasterna, det pulserande för att göra det samma. Den där balansgången har varit utmaningen i att vara jag hela livet.

På något sätt idag, när jag såg ut över träden och andetagen blev lite större och djupare känns det som att jag är lugn i lugnet. Men någon timme senare kan jag vara lika rastlös.

Jag tror på att man måste våga hitta sin egen väg och att det är nyttigt att ibland stänga ute intrycken och andas inåt istället. Är ni med på vad jag menar?

Känner ni igen er? Hur gör ni för att ladda batterierna? 

 

vinter2-4 vinter2

vinter

13 Comments

 1. Anna Jansson 12 januari, 2016at20:08

  Nu har jag ju varit sjukskriven i drygt en månad. Det har gjort mig gott eftersom att jag har tvingats att ta det lugnt. När huvudet pga hjärnskakning inte kunde göra mer än att ligga still och lyssna på ljudbok så accepterade jag efter ett tag det. Igår satt jag på ett café och bara njöt av stillheten. Det var nyttigt för mig att så koppla av och bort och jag hoppas kunna behålla den känslan när jag får gå tillbaka till arbetet igen.

 2. josse(josefine) 12 januari, 2016at21:10

  Jag har svårt att inte göra någonting, och blir lätt rastlös så därför blir det att jag har lite för många saker igång samtidigt. Men ibland tvingas man på grund av sjukdom/skador vila och då inser man att vila kan vara väldigt bra… Jag laddar batterier genom att göra saker jag tycker är kul utan prestationskrav oavsett vad det är. Umgås med människor man tycker om, göra roliga saker eller bara helt enkelt sitta hemma framför någon serie. Fina bilder!

 3. Elna 12 januari, 2016at21:55

  Jag drar ut i skogen jag. Långt ut. Och vandrar – bredvid stigarna tills själen får ro. Och när den får det – då sätter jag mig ner. På en stock, en stubbe, en sten – och tänker, lyssnar, tittar, andas och laddar om. Känner så igen mig i att man plötsligt kan känna sig lugn och närvarande – men en timme senare lika rastlös igen.
  Älskar er utsikt btw! <3

 4. Cykelkatten 13 januari, 2016at10:51

  En-två minisemestrar om dagen är ett lyxmåste för att jag ska fungera normalt :)

 5. Mia 13 januari, 2016at11:52

  Känner verkligen igen mig! Längtar efter att varva ner men är för rastlös för att göra det så mycket som jag skulle behöva. Jag har hittat meditationen och den funkar om jag gör det varje dag. Men det är en utmaning och jag priorterar bort det när jag är stressad. Logik?!;)

 6. Amira 13 januari, 2016at22:16

  Ja, precis så är det… Jag flyr oftast ut i naturen då det är där kan jag ladda om, höra mina egna tankar och finna ro i mig själv. Min utmaning när jag är rastlös är att inte börja med flera saker sammtidigt ex sms’a, kolla upp saker jag påminns om att jag ligger efter med, baka/laga mat, skissa, städa osv. Håller med om att du har sååå fina bilder✨?????

 7. Ulrika 13 januari, 2016at23:28

  Känner verkligen igen mig. Inte bara i det här inlägget, kan tilläggas. För mig är ett bra sätt att då och då sätta mig ner och göra en att-göra-lista. Fast inte en sedvanlig att-göra-lista , utan en som innehåller saker jag vet gör mig gott, och som jag vill ge mig tid att prioritera. En må-bra-lista helt enkelt. Sen ser jag till att hålla den vid liv. Den innehåller inte träning och annat som är min vardag, utan små vattenhål av olika sort. Det kan vara att plocka fram min målarbok (tips: Hanna Karlzons Dagdrömmar) och mina lyxiga pennor, för att försjunka i färger och kreativitet. Eller att bege mig på fota-utan-krav-runda någonstans helt själv om vädret ska bli foto-vackert. Eller att boka in en träff med någon av de vänner som är fantastiska på att lyssna och ge energi, som jag kanske inte hinner träffa så ofta annars – gärna någon de som är väldigt olik mig själv, för att ge tillfälle till nya vinklingar på saker och egen reflektion. Eller boka övernattning med en bästis på ett hotell i grannstaden, bara för att komma iväg och bryta vardagen. Eller läsa – inte av kunskapstörst eller för att bygga kompetens, utan för att försjunka och njuta (tips: “konsten att höra hjärtslag” eller “de små tingens gud”). Eller tända massor av ljus, sätta på klassisk musik, fixa något gott att tugga på och sedan bara vara i musiken.
  Det här blev långrandigt. Men det är något jag aktivt jobbar med själv. Och som jag har blivit bättre på. Lista som skrivs när kreativiteten finns där har definitivt hjälpt mig! :)

 8. Användarens profilbild jessica 15 januari, 2016at10:46

  Älskar långrandigt och älskar tanken med vattenhål!

 9. Användarens profilbild jessica 15 januari, 2016at10:46

  Vi är ju så lika. Älskar att jag är rastlös men avskyr det med ibland.

 10. Användarens profilbild jessica 15 januari, 2016at10:47

  Tror det ligger i vår natur att inte alltid vara logiska :)

 11. Användarens profilbild jessica 15 januari, 2016at10:47

  minisemestrar – ÄLSKAR det!

 12. Användarens profilbild jessica 15 januari, 2016at10:47

  Åh tack!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *