Min bloggkollega och tillika redaktör för Womens Health, Erika har skrivit ett superbra inlägg om att det är ok, MER ÄN ok att träna för att “må bra”.  Att “må bra” borde vara ett mål som är lika mycket värt som de mål som handlar om prestation, om kanske inte mer.  Du hittar hennes inlägg här.

Hon säger det som jag vill förmedla att det viktigaste målen av alla är alltid att “må bra” och må bra, det gör man när själen är hel och kroppen stark och lycklig. Det handlar inte om magrutor, tider i löparspåret eller att forma sig själv till att efterlikna ett ideal. Och det där det ruckas så himla lätt en dag som kanske inte är på topp efter några sekunder på valfri social kanal. Sorgligt, men vi är mottagliga även om vi inte vill vara det.

Utmaningen i att “Må Bra” hos en individ som tränar prestationsriktat är en svår balansgång. Jag möter dagligen atleter som lagt “må bra” åt sidan för att nå ett annat mål. Ibland sådana som har det inom räckhåll och ibland hos sådana som har det just som en dröm och kanske aldrig lyckas nå hela vägen. Att vara elitidrottare är hårt. Det handlar om att tänja gränser inom de ramarna som är möjligt för att ständigt ta steg ditt drömmarna förverkligas.

Drömmar är viktiga – men du är  viktigare. Dina drömmar kan inte förvekligas om du inte mår bra på insidan.

Så till dig som tvekar, ibland på om att må bra är ett tillräckligt bra mål. Det är det bästa!

 

 

2 Comments

  1. Elna 23 februari, 2017at08:17

    Må-bra-träna är outstanding! <3

  2. Karin 23 februari, 2017at18:04

    Tack! Behövde det i dag! ??

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *