NÅLAR

Efterdyningar av helgen skvalpar lite varstans. Värmer hjärtat. Svider i kroppen. Hörde förresten att det snöade i Åre igår. Det infinner sig alltid en känsla av saknad och tomhet efter konvent. Jag har varit fullkomligt utslagen i 2 dygn – inte pga av konventet utan pga den något brutala TCM-behandlingen jag fick med nålar på söndagen efter min klass. Jag fick nålar i både sätet och vaderna på båda sidorna. Behandlingen var extremt smärtsam, betydligt mycket värre än att tatuera halva kroppen och efter behandlingen kunde jag inte röra mig alls. Några timmar senare kunde jag fortfarande inte röra mig. Matthew som fick samma behandling i ITB (sen- och bindvävsstråket på lårets utsida) kunde inte heller röra sig. Båda var extremt illamående och omobila.

Anledning att jag la mig på britsen i första hand är att all cykling har satt sig i min bröstrygg och gjort den stel som tusan – vilket i sin tur orsakade att något hände i den rörligare delen av ryggen, dvs ländryggen under mina 2 timmar framåtfällningar på yogagames.

Hade jag vetat att det skulle innebära så här mycket smärta och faktiskt inflammation i musklerna, hade jag aldrig tagit behandlingen. Det kanske kommer något gott ur den. Men att vara fullständigt utslagen i 2 dagar har varit fruktansvärt och att dessutom behöva byta bort mina klasser denna veckan var inget jag räknat med. Jag hoppas innerligt att kroppen är piggare och starkare i morgon.

Är det någon som fått akupunktur – hur reagerade ni? Är det normalt att bli så här?

11 Comments

 1. nina 29 maj, 2012at21:26

  Min vän fick också nålar i Åre, och hade rikigt ont efteråt. Men efter en dag och dag släppte det rejält och nu kan hon använda armen på rätt sätt igen.

 2. soffan 29 maj, 2012at21:56

  Usch vad läskigt. Hoppas att det släpper snart!

 3. Alex 29 maj, 2012at22:29

  Hej! Jag har fått akupunktur flera gånger för bland annat väldigt stela nackmuskler efter att ha trillat på nacken under ett handstående och det hjälpte till att luckra upp stelheten. När jag var väldig förkyld och täppt i näsan satte dem nålar på näsan och det gjorde fruktansvärt ont och jag såg ut som att jag hade fått stryk – var blå och svullen. Efter två dagar och en kur kinesiska örter släppte täpptheten.

  Men det låter som att Du har fått en våldsam reaktion – inte ska man få inflammation i musklerna efter akupunktur? Hoppas Du mår bättre snart!

 4. Lovisa 30 maj, 2012at07:20

  Jag tog akupunktur regelbundet under ett halvårstid mot foglossning. I princip blev jag däckad (vansinningt trött) 1-2 dagar efteråt, men sedan mindre smärta (och inflammation) därefter. En gång var jag på gränsen till förkyld. Då mådde jag illa och det gjorde ont att sätta nålarna.

  Numera går jag till en osteopat. Den behandliningsformen passar mig bättre. (Men man måste hitta en duktig sådan som kan både mjuka och hårda behandlningsformer.)

 5. Åsa 30 maj, 2012at07:34

  Stackare :(( aldrig roligt att få så ont av något som faktiskt ska vara bra för en. Jag har själv fått akupunktur då min nacke och mina axlar är totalt körda på mig. Jag blev trött och lite hängig, men inta alls så som du beskriver det! Andra gången, reagerade jag inte. Men jag blev betydligt mjukare efter 3-4behandlingar. Hoppas verkligen att det går över, så du blir bättre. En massa kärlek och omtanke och en massa energi till dig finaste Jessica!

  Kram Åsa

 6. Erika 30 maj, 2012at07:35

  Oj, det låter läskigt! Jag har fått akupunktur hos min naprapat några gånger, för musklerna i låret och för mina benhinnor. Men det har inte gjort ont alls förutom precis när man stuckit i nålarna (men det var verkligen ingen big deal) och efteråt var det alltid mycket bättre. Men det här kanske var ngn annan variant?

 7. StepUp 2 Fitness 30 maj, 2012at07:41

  Vad läskigt!!!! Hoppas att det släpper snart!
  Har aldrig testat akupunktur så jag har tyvärr ingen erfarenhet…
  Kram på dig!

 8. Ida 30 maj, 2012at08:08

  Hoppas verkligen det är bra snart! Har inte testat det själv och man blir ju inte så sugen när man läser detta…

 9. Användarens profilbild jessica 30 maj, 2012at10:32

  tack alla för er omtanke <3

 10. Pingback:I morgon « jessica claren

 11. Pingback:Maxpulstest « jessica claren

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *