Närodlat i januari: jordärtskocka

När jag och Sara hade en mysdag för någon vecka sedan – bestämde vi oss för att ge varann en utmaning att laga närodlat en gång i månaden med en och samma råvara. För att inspirera oss och er!

Nu i januari har vi jordärtsskocka – Sara gjorde en varm vintersallad och jag gjorde en kall.

Jag tog fram min grönsakssvarv och gjorde tunna tunna skivor – så där krispiga och fäscha. Medans jag förberedde resten av salladen lätt jag jordärtskockan ligga i iskallt vatten för att “crispa” till sig lite mer.

Du behöver:

 • Salladsblandning (jag tar ofta en med olika färgade blad så ögat får sitt med)
 • Svarta förkokta linser
 • Tärnat äpple
 • I näve russin
 • I näve grovt hackade mandlar
 • Hackad röd lök
 • 3-5 skalade och svarvade eller tunt skivade, kronärtskockor

Blanda en dressing på

Olivolja, salt, svartpeppar, en skvätt vinäger och fransk senap.

Servera till varmrökt lax, kött eller något annat.

kronärtskocka

 

3 Comments

 1. Elna 29 januari, 2016at12:32

  Jordärtskockor är ju bara så ljuvligt! Trodde jag var den enda som tyckte att de är smaskiga råa, vad kul med ett recept!!!

 2. Maria 31 januari, 2016at12:43

  Låter som något jag måste testa!

 3. Kajsa 31 januari, 2016at14:03

  Hej Jessica! Jag är jätte sugen på att bli spinning instruktör, att få hjälpa andra att hitta den träningsglädjen jag upplever vore fantastiskt!=) Men det är verkligen utanför min “comfort zone” vilket kanske är en ytterligare anledning till varför man bör göra det. Men vart börjar man och är det något speciellt man bör tänka på? Det finns ju en mängd med utbildningar men dom jag kollat på garanterar ju inte att man faktiskt sen får instruera? Funderar även på om man som instruktör faktiskt kör “max” på sina egna pass när man instruerar? Jag tror inte jag skulle kunna prata samtidigt om jag skulle köra på den intensiteten jag kör när jag tränar själv? Ser du passen när du instruerar som träningspass eller planerar du in din egen träning utöver det? =)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *