Precis för ett år sedan byggde min pappa tillsammans med Jaime mitt orangeri. I år, ett år senare alltså, växer det så det knakar där inne och jag äter närodlat, ekologiskt så det skriker om det. Det smakar. Mer. Fantastiskt. Ni vet broccoli man köper i butik – den broccolin är hästlängder, ljusår ifrån att vara lika fantastisk god som den man driver upp själv. Det bästa är nästan att äta den rå, vänd i olivolja, svartpeppar och salt.

Det är något extremt tillfredsställande med att gå ut i trädgården och skörda det man ska äta. En sådan grej som att ställa fram rabarberpaj – där rabarberna, såklart, kommer från min trädgård. På listan på grejor att laga från det jag skördat är det här recepet på sandwich med rabarberglass.

Jag har en favoritkombination som är som en dessert fast funkar lika bra som smoothie. Smoothie på jordgubb och basilika. Du behöver jordgubbar, basilika framförallt.

Lager 1 – Strawberry

  • frusen banan
  • jordgubbar
  • 1 1/2 dl vaniljkesella eller cocosgrädde som du smaksätter med vanilj

Lager 2 – Basil

  • frusen banan
  • 1 avokado
  • basilika (våga ta i lite men smaka av så du får rätt balans)
  • 1 dl vaniljkesella

Mixa först jordgubbssmoothien. Skiva en jordgubbe tunt och dekorera burken med. Häll i smoothien och sätt den i frysen. Mixa basilkasmoothien och smaka av med rätt mängd basilika. Ta ut och häll försiktigt på den andra smoothien.

 

 

 

Så med allt det här odlandet, så behöver jag ett land. Ni vet ett trädgårdsland. Det är inte så snyggt ed trädgårdsland så vi ska gjuta/mura upp stora odlingsbäddar bakom orangeriet, fylla den platån med singel och lyfta fram lite härliga växter. Ser ni det framför er? Typ så här. Fast murade och putsade. Och sedan kanske någon i plåt som får naturligt rostig beläggning för att fånga upp avskiljarna vi har i rabatterna mot gräsmattan. Vad tror ni?

 

 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *