För drygt en vecka sedan kom det. Jag är löjligt förtjust i smarta lösningar, innovativa sådana som är förpackade snyggt. Jag testar Nike+ Fuelband för fullt just nu.

Jag har under veckan jublat när jag nått mitt dagliga “goal” och surat när en cykelklass inte gav några poäng alls, vilket jag korrigerade gången efter genom att sätta bandet på pedalen och slog rekord i att plocka poäng.

Det är alltså skillnad på aktivitet om man inte tänker till. Bandet fungerar med en accelerometer och mäter i princip all aktivitet där du har en rörelse i handleden. Dvs du får ett hum om hur mycket du rör dig över en dag. Du sätter själv hur många “fuelpoäng” du vill uppnå varje dag. Batterietiden är helt ok, jag fick ladda bandet efter en vecka. I bandet får du också reda på hur många steg du tagit, kalorier du förbrukat (som allt annat som involverar förbrukad energi baserad på vikt och längd, tar jag just denna med en nypa salt), en  g r y m t snygg klocka och sist, men inte minst, ett vänlig liten spark i baken och påminnelse om att hålla dig aktiv.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center