Nike+ FUELBAND efter en vecka

För drygt en vecka sedan kom det. Jag är löjligt förtjust i smarta lösningar, innovativa sådana som är förpackade snyggt. Jag testar Nike+ Fuelband för fullt just nu.

Jag har under veckan jublat när jag nått mitt dagliga “goal” och surat när en cykelklass inte gav några poäng alls, vilket jag korrigerade gången efter genom att sätta bandet på pedalen och slog rekord i att plocka poäng.

Det är alltså skillnad på aktivitet om man inte tänker till. Bandet fungerar med en accelerometer och mäter i princip all aktivitet där du har en rörelse i handleden. Dvs du får ett hum om hur mycket du rör dig över en dag. Du sätter själv hur många “fuelpoäng” du vill uppnå varje dag. Batterietiden är helt ok, jag fick ladda bandet efter en vecka. I bandet får du också reda på hur många steg du tagit, kalorier du förbrukat (som allt annat som involverar förbrukad energi baserad på vikt och längd, tar jag just denna med en nypa salt), en  g r y m t snygg klocka och sist, men inte minst, ett vänlig liten spark i baken och påminnelse om att hålla dig aktiv.

11 Comments

 1. EmmaS 30 april, 2012at12:22

  Jag är lite sugen. Ska till New York snart och tänkte försöka köpa ett. Men det där med cyklingen är tråkigt och att sätta bandet på pedalen känns ju sådär om man cyklar utomhus, i regn och lera… Finns det något annat sätt att mata in aktiviteten? Manuellt, till exempel?

 2. Carro 1 maj, 2012at00:13

  Får hem mitt band i veckan och ska bli såå kul att testa! Tror du att man även om man får bättre “resultat” ifall man sätter den vid benet då när man är ute och springer? Jag tänkte på det du skrev ang cykelpasset?
  Tack för en grym blogg!

 3. Användarens profilbild jessica 1 maj, 2012at08:07

  Carro, när du springer så funkar det utmärkt att ha den på handleden, då får du massa fuelpoäng. Ang cyklingen så är det för att man sitter helt stilla med handleden och överkroppen :)
  Blir jätte glad att du gillar min blogg.
  Massa kramar och en härlig första maj!

  /Jessica

 4. Carro 1 maj, 2012at09:01

  Okej, ska prova det så fort jag får det! :) Ska bli kul. Tack än en gång!

 5. Användarens profilbild jessica 1 maj, 2012at09:01

  Berätta vad du tyckte sen :)

 6. Carro 1 maj, 2012at09:11

  Det ska jag göra, verkar det så lätt att avläsa som det verkar?

 7. Användarens profilbild jessica 1 maj, 2012at09:11

  Ja själva poängen och gränsnittet är enkelt. Dock får du inte distans som Nike+ utan steg och FUEL.

 8. Therese 8 maj, 2012at21:40

  Hej Jessica! Var ute och googlade lite på ett problem som har uppstått med mitt Nike+ Fuelband och såg att även du äger ett. När jag ska koppla in mitt band och ladda upp mina resultat får jag ett “Error returned från Nike+, try again” i själva statusen på Nike+ connect baren. Haft du haft några problem med att få in dina resultat via datorn? Eller känner någon som haft det och löst det? :) //Therese

 9. Användarens profilbild jessica 8 maj, 2012at21:42

  Hej Therese!
  Det kan bero på att just nu håller Nike på att launcha sin nya site. Dock ska Nike+ fungera. :S
  Jag ska kolla och se om jag hittar något om det.
  KRAM
  J

 10. Therese 8 maj, 2012at21:48

  Åh strålande! Vore guld :) Lite lätt irriterande att det inte funkar.

 11. Therese 9 maj, 2012at19:20

  Jag funderar på om mitt problem är kopplat till att jag använder en produkt i Sverige som i nuläget inte är anpassad för det. Du har inga problem med att ladda upp dina resultat?? Har gjort allt som Nike supporten tipsat mig om som att testa en annan webläsare, raderat cookies, testat på annan dator och med annan internetuppkoppling.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *