I maj hände det jag jag aldrig ville skulle ske. Zorro försvann. Så brutalt och ofattbart.

I juli fick vi reda på att Anicura Djursjukhus Bagarmossen hade gjort det som aldrig får göras. Det som aldrig får hända någon, hände oss.

De kremerade mitt hjärta tillsammans med en massa andra djur och grävde ned honom i en massgrav. Fast vi begärt enskild kremering och få hem hans urna. Trots att vi varje vecka efter det att han lämnade oss, ringt ut till djursjukhuset och frågat när hans urna var klar för upphämtning för att försäkra oss om att inget skulle gå fel. Läs hela berättelsen här.

Efter det har jag varit i kontakt med djursjukhuset och träffat veterinären som erkänner att hon minns att vi begärde enskild kremering och djursjukhuset ska också enligt vad de berättat för oss, ändrat deras rutiner så att det inte ska ske igen. Bra men det ändrar inte att det hände.

Vi har besökt Zorro i den minneslunden som de så brutalt valde åt oss utan vår vetskap. Den ligger på en gräsplätt mellan två åkrar mitt i ingenstans utan för Enköping. Så ovärdigt och fel.

För någon dag sedan fick vi ett brev från Anicura där de inte ger oss någon annan ersättning eller kompensation för sveda och värk, mer än den återbetalning av kremeringen som de redan gjort på dryga 2000 kronor.

Mitt hjärta blöder och jag saknar Zorro så att det gör ont, obeskrivligt ont. Att vi inte fick ta avsked av honom har skapat ännu mer smärta. Att djursjukhuset väljer att så ovärdigt och empatilöst sopa hela händelsen under mattan får mig att tappa tron på att de verkligen har för avsikt att behandla djur och människor för deras bästa – utan enbart väljer att fokusera på att vara ett vinstdrivande företag.

Jag vet inte var jag ska vända mig, vad jag ska göra. Jag får inte tillbaka Zorro, hans aska går inte att rädda och han kommer för evigt att vila på en plats som är ovärdig honom.

[insert]

[/insert]


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center