Paradiset

Jag har vaknat tokigt förkyld och med en galet tjock hals och Lida Loop i morgon är helt plötsligt i farozonen. Att säga att jag är besviken är en underdrift. För att få mig på andra tankar och kanske till och med mirakulöst frisk till imorgon, tog jag och J taxi från Kungsholmen till söder.

Mötte upp Sara och botaniserade i Stockholms största snackis just nu i hälsosfären, Paradiset. En matvarubutik inspirerad av “mitt” älskade Whole Foods. Och verkligen, kunde jag, skulle jag öppna upp Whole Foods här i Sverige på momangen.

Det syns när man kliver in, att det är inspirerat, men i mycket mindre skala. Jag tycker det är ett underbart alternativ och gillade verkligen butiken, men skulle velat ha mer av allt. Framförallt hade jag förväntat mig en större frukt- och grönsaksavdelning. Ja större och mer, igen av allt, för att jag ska regelbundet ta mig över bron till söder och shoppa. Skulle däremot en butik öppna upp på Kungsholmen skulle jag välja den direkt.

Jag köpte på mig olivolja som jag tappade upp i egen glasflaska. Någon glutenfri mjölmix, havremjöl och lite annat smått.

På andra våningen finns en härlig Food Court där festade vi till det med att köpa massa olika saker och prova. Bäst idag var kakan eller tårtan med blåbär och chokladsorbén.

 

[insert]paradiset[/insert]

[insert]paradiset-26[/insert]

[insert]paradiset-3[/insert]

[insert]paradiset-4[/insert]

[insert]paradiset-5[/insert]

[insert]paradiset-24[/insert]

[insert]paradiset-10[/insert]

[insert]Raw Bites[/insert]

[insert]Raw Cheescake @ Paradiset[/insert]

[insert]Oatmilk cappuccino @ Paradiset[/insert]

[insert]Cake buffé with lovely friends @ Paradiset[/insert]

[insert]Juice @ Paradiset[/insert]

[insert]Raw Ice Cream @ Paradiset[/insert]

[insert]The best cake @ Paradiset[/insert]

[insert]The best cake @ Paradiset[/insert]

[insert]paradiset-12[/insert]

[insert]Love Dog[/insert]

8 Comments

 1. Amira 6 juni, 2015at19:47

  Wow vilket ställe!!! Det ser helt fantastiskt ut✨ Hoppas du mår mycket bättre. Håller tummar och tår för dig❤️

 2. Annie 6 juni, 2015at20:48

  Underbara bilder, ser fram emot att handla där. Reagerade bara på att det såg ut som massa engångsartiklar. Hoppas de tänker hela vägen!

 3. EmmaS 6 juni, 2015at21:05

  Vi satt där samtidigt i dag, men eftersom du inte känner mig, så konstaterade jag bara att jag ändå får läsa vad du tycker senare…;-)

  Eftersom Paradiset ligger 1,5 kvarter från mig, har jag redan hunnit vara där flera gånger. Måste säga att lunchen var fantastisk. Min räksallad var i särklass och mina grannar, som också varit där i dag, sa att de ätit den bästa hamburgaren någonsin. Dessutom gillade jag deras utbud av hudvård och glass i frysdisken. Många sorter att välja på för den som inte äter mjölkprodukter!

  Sedan tror jag att det blir som alltid. Jag handlar på alla butiker i kvarteret, beroende på vad jag ska ha och priserna. Det som är bra är dock att Paradiset kommer att sätta ännu mer press på de andra (ICA, Hemköp & Coop) att ta in ekologiska produkter till vettiga priser. Precis som Whole Foods har satt press på alla de andra, inklusive Walmart, i USA.

  Plus för Paradiset jämfört med Whole Foods är också andelen ekologiskt. På Whole Foods ligger de ju faktiskt bara på 33 %, vilket de gömmer snyggt bakom sitt varumärke. På Paradiset på 80 %.

  Fast min kompis från LA, som var med mig på Paradiset i dag, försvarade ändå Whole Foods med att de prioriterat närproducerat framför ekologiskt.

  Krya på dig nu!

 4. Mari 7 juni, 2015at08:29

  Vilket paradis. Vart ligger butiken?

 5. Karin FitnessochHalsa.se 7 juni, 2015at18:40

  Verkar verkligen vara paradiset! Dit måste jag ta mig!

 6. Jessica Sundberg 8 juni, 2015at07:03

  Det ser verkligen läckert ut! Bakverken var antagligen inte bara goda utan även riktigt vackra!

 7. Pingback:Inspirationsbomb: Bästa blogginläggen från förra veckan! | HEALTHY LIVING

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *