Raw Sprouted Granola från Green Kitchen Stories

Grundreceptet ser lite annorlunda ut. Jag har tex tagit bort quinoan och lagt till kanel och lite nötter. I och med att bovetet groddas tar det lite tid att göra granolan. Men det är värt väntan.

För att göra Raw Sprouted Granola behöver du

1-2 dl Helt bovete

1 dl Mandlar

1 dl Pumpakärnor

1 dl Linfrön

1 -2 dl Dadlar – kärnfria

1 dl Aprikoser

1/2 dl Gula sultanrussin

Kanel & vaniljpulver

Så här gör du

Blöt bovetet över natten. Skölj. Häll över bovetet i en burk. Sätt ett nät av något slag där vattnet kan rinna igenom över öppningen. Jag använder alltid kompresser som jag vecklar ut. Sätt en gummisnodd om öppningen. Vänd på burken och låt den luta i en skål så vattnet kan rinna av. Ställ mörkt ett till två dygn så att groddningsprocessen börjar.

1-2 timmar innan

Blötlägg allt annat utom kryddorna i separata kärl.

Skölj av allt och blanda med ordentligt med kanel och vaniljpulver i en bunke. Bred ut på bakplåtspapper och in i ugnen på lägsta värmen. Jag kör på 50°. Låt stå i 6-8 timmar så granolan får fin färg.

Ta ut o låt svalna. Förvara i burk.

 

[insert]

 

[/insert] [insert]granola-14

[/insert] [insert]

 

[/insert]
Total
0
Shares
Comments 5
  1. Hej Jessica!
    Lite off topic här, men jag undrar kommer du att fortsätta köra pass på SATS i höst? Ta det som en stor komplimang, men jag måste veta hur det är med favoritinstruktören innan jag bestämmer om kortet ska förlängas :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prev
Vad är det att vara vältränad

Vad är det att vara vältränad

Jag vet att Sara vid något tillfälle berört det och jag har också pratat om det

Next
Det är inte alltid så enkelt att leva som man lär

Det är inte alltid så enkelt att leva som man lär

Vet ni, jag har samlat på mig extremt mycket kunskap och erfarenheter genom

You May Also Like