Vad är det att vara vältränad

Jag vet att Sara vid något tillfälle berört det och jag har också pratat om det förut både i bloggen och tillsammans med Sara i hennes pod.

För mig är vältränad ett ganska lustigt begrepp. Och jag tror att många tänker vältränad som ett mått på utseende. Tyvärr. Även om vi nog inte vill att det ska vara så, så har det nog blivit så innerst inne för många.

För mig handlar vältränad om något helt annat. långt ifrån synliga magrutor och tonade armar. Det handlar om att min kropp är stark i det jag vill använda den till. Vill jag springa ska jag kunna göra det smärtfritt, vill jag cykla ska benen vara starka och snabba. Alla de små faktorerna som spelar roll på vägen – som en lycklig och stark bål och hälsosam känsla i hjärtat och magen.

Resan dit är inte alltid en dans på rosor. Många gånger kan gränsen mellan vad som är hälsosamt och vad som är att utmana sina begränsningar vara ganska hårfin. Är inte känslan i magen och hjärtat rätt just där och då, är det lätt att man faller över.

Vältränad är som Betty skriver att vara tränad för livet. Vare sig du väljer att vara stark genom vardagen eller elitidrottare.

 

[insert]

[/insert]

7 Comments

 1. Joanna 24 juni, 2014at16:30

  Håller med dig till fullo. Att vara vältränad är för mig att äga min kropp, att jag kan göra det jag vill utan att hindras av kroppsligansaker. (som brist på kondition eller styrka tex)

 2. Användarens profilbild jessica 24 juni, 2014at21:22

  Ja men visst är det så – att vara stark till det man vill göra.

 3. frida 25 juni, 2014at23:04

  Först måste jag tacka för att du delar med dig dina funderingar,kunskaper och motivation via denna blogg! Du är otroligt inspirerande!
  Jag håller med om att man ska träna för att klara av de saker man vill i livet,att orka med. Jag vill tro att jag är vältränad, men efter år med mat/tränings problem är det svårt att acceptera att lagom är nog bra!

  Hur gör du för att under en tränings fri dag inte gå under av all energi som borde få komma sig ut? Har svårt att hantera denna känsla och är nyfiken hur andra hanterar den!
  Och igen, du har en grym blogg:)

 4. Användarens profilbild jessica 26 juni, 2014at08:41

  Frida – sådan himla bra fråga att jag tror jag lyfter upp den i ett separat inlägg, är det ok?

  Massa kramar
  /J

 5. frida 26 juni, 2014at08:42

  Ja absolut:)

 6. Användarens profilbild jessica 26 juni, 2014at08:43

  Hurra – då gör jag det!

 7. AktivaDagar 27 juni, 2014at20:26

  Så Bra Inlägg… !

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *