Rosa dygnet – låt varje svettdroppe räknas

Som ni kanske vet anordnas varje år på Sportlife Exclusive i Göteborg ett träningsevent till förmån för bröstcancerforskning.

“Ingen kan göra allt, men alla kan göra nåt. Visst är det ett slitet gammalt talessätt, men det stämmer ju!

Så tillsammans med ett gäng kompisar har jag de senaste åren ordnat insamlingar till förmån för Rosa Bandet genom att göra nåt av det roligaste jag vet – att köra spinning. Vi ville skapa nåt halvgalet så det fick bli ett helt dygn med spinning där alla kan vara med.

Vi började i blygsam skala 2007 men redan 2008 hade vi fått ihop ett helt fantastiskt gäng på över 500 cyklister som fyllde spinningsalen under hela dygnet med glädje och svett. 2009 slog vi vårt insamlingsrekord igen och fick nästan ihop 130 000 kr – vi blev omnämnda på Rosabandet galan i Malmö som nr 1 på goda insatser i kampen mot cancer. 2010 var vårt största i både antal deltagare och insamlade pengar – smått fantastiska 200 000 kr!! Så på de 4 år vi kört detta event har vi samlat in över 500 000 kr – alla pengar har gått rakt till Cancerfondens Rosa Bandet kampanj.

Vi behöver DIN hjälp!

Det viktigaste målet med 24 timmars-eventet är så klart att samla ihop så mycket pengar det är möjligt, men vi hoppas också att vårt dygn skall bli 24 timmar ren glädje. Och en herrans massa svett så klart…”

 

I år kommer ni även ha möjlighet att deltaga i detta grymma event här i Stockholm!! Dock i betydligt mindre skala. Vi, gänget bakom Bloggar om Träning kommer på Sportlife Östermalm att anordna ett event söndagen den 9e oktober. Under fyra timmar kommer ni att kunna svettas till förmån för bröstcancerforskningen, och självklart skänka det ni själva kan och vill, dock minst tjugo kronor per klass. Vartenda öre går oavkortat till Rosa Bandet. Tanken är att vi ska gå i mål samtidigt som göteborgsgänget, dvs 13.00 söndagen den 9e.

Man kan själv välja om man vill cykla alla fyra timmar, eller bara en, helt efter tycke och smak. Det kommer även att finnas klasser i stora salen för dem som fått ont i rumpan, mer information om detta kommer inom kort. Instruktörerna i cykelsalen kommer dock att se ut som följer:

9.00 Terese Alvén

10.00 Sofie Rhodin

11.00 Jessica Clarén

12.00 Jimmy Lundqvist

Klassbeskrivningarna kommer komma inom kort.

 

Du kan anmäla dig till samtliga klasser, vi kommer att släppa 20 cyklar/klass till bokningar, och spara 10 för drop in. Eftersom det bara finns ett begränsat antal platser till varje klass så är det självklart först till kvarn som gäller.

Bokningar till klasser samt alla tänkbara frågor skickas tillsoffan.rhodin@hotmail.com

 

3 Comments

 1. Linda 7 september, 2011at10:47

  Åh va roligt! Jag har mailat och anmält mig nu =)

 2. Ann-Margrete Clarén 7 september, 2011at19:59

  Lycka Till!
  Att arbeta med det rosa bandet, det känns så riktigt o rätt! :)

 3. suzan 11 september, 2011at20:50

  Önskar att jag hade kunnat komma :(

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *