Rörbäcksnäs

Jag hade läst så mycket och hört så mycket om mtb-meckat i Sverige, med Sveriges absolut bästa stigar. Det är en liten underdrift att säga att mina förväntningar inte var skyhöga – de var enorma. Vi anlände till Sälen på torsdagen och hade ett inplanerat uppväckningspass i Rörbäcksnäs på fredagen, jag och J. Båda lika fulla av förväntan.

Sälenfjällen visade upp sig från sin bästa sida med solsken, klarblå himmel, krispig fjälluft och en temperatur strax över 20°. Magiskt.

Vi körde bil till Rörbäcksnäs och upp mot skolan där lederna börjar. Möttes av ett gäng cyklister som låg på gräset i solskenet och såg mer än lyckliga ut.

Vi trampade in och efter 3 min var leendet på läpparna enorm. Rörbäcksnäs – det är fantastiskt.  Jag kan inte för hela min värld förstå att jag inte cyklat där innan.

Är du uppe i Sälen på sommaren, sensommaren eller på våren. Ja, alltså när det inte finns snö, ta med din cykel eller hyr en mtb och ta dig till Röbäcksnäs du kommer verkligen inte ångra dig utan önska att du kunde göra det igen och igen.

Arbetet med att underhålla lederna görs helt ideellt och jag älskar deras “karmakontoskylt”. Jag kommer swisha en summa och hoppas på att få susa på stigarna väldigt snart igen.

 

rorbacksnas-15

 
rorbacksnas-13

 
rorbacksnas-3

 
rorbacksnas-7

 
rorbacksnas-8

 
rorbacksnas-2

 
rorbacksnas-21

 
rorbacksnas-25

 
rorbacksnas-9

 

8 Comments

 1. pernillabredolt 16 augusti, 2015at18:12

  Wow vilken häftig natur! Förresten, skulle ni ha något löparläger i höst? har för mig att jag läste om det någon gång.

 2. Camilla Lind 16 augusti, 2015at18:41

  Visst är det fantastiskt!

 3. the B-ROOM 16 augusti, 2015at19:31

  Magiskt!

 4. Jenny 16 augusti, 2015at20:21

  Underbara stigar!

 5. Nipe 17 augusti, 2015at10:01

  Rörbäcksnäs, detta underbara ställe. Vi var där för två år sen med våra två barn, då 6,5 och 11. Vi stretade runt Kalugapasset med ett avbrott för ett ösregn. Visst gnällde minstingen ibland och “haaaatade cyklingen”, men ingen gav upp. De lyfte och drog, cyklade och stretade. På slutet mötte vi dessutom en pappa med ett barn som slagit sig blodig i hela ansiktet.Det tog ju några timmar det hela och jag tänkte att jahapp nu har vi dödat all cykellust hos barnen. Döm om vår förvåning när de nu refererar till Rörbäcksnäs som den vackraste cyklingen ever! De älskar att cykla och vill ha singel track och fin skog, precis som det var där.

 6. Inga-Britt 17 augusti, 2015at15:44

  Bra skidspår också!!

 7. Jessica H 18 augusti, 2015at06:45

  Håller med! Fin natur och bra stigar. Älskar det! Ett måste varje sommar innan cykelvasan.

 8. Användarens profilbild jessicaclaren 18 augusti, 2015at10:14

  Ja så himla himla magiskt! Det har vi i oktober! Ska skriva om den i veckan! Hade varit underbart om du kom med!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *