Igår stötte jag på ett uttalande från en nyutbildad PT som sagt till sin kund att gruppträning mer eller mindre är skit. Jag diskuterade det sedan vidare med en galet kompetent PT med väntlista och hela faderullan. Hans uppfattning var, tyvärr, att allt fler PTs kastar skit i riktning mot gruppträningen.

Jag undrar om det är så, är det en generell trend att man börjar se ner på gruppträningen? Om det är så, v a r f ö r? Bottnar det sig i okunskap eller ovilja att se att vi arbetar mot samma mål?  Eller att att träna med en PT blir hetare och hetare och ger gymägarna tydligare klirr i kassan kontra gruppträningen?

Det viktigaste och i slutändan, vår minsta gemensamma nämnare, är att vi jobbar för att våra kunder ska få ett hälsosammare tillstånd och helst ett lyckligt sådant med en lustfylld resa dit. Om gruppträning eller personlig träning är det enda som får dem att resa sig upp ur kontorsstolen eller tv-soffan – så är det hundra gånger bättre än att de sitter kvar och om de dessutom tycker det är kul samtidigt kan det inte bli mer rätt, oavsett vad jag som instruktör, PT eller coach har för uppfattning om diverse träningsformer.

Jag vill absolut inte dra alla över en kant, de flesta jag känner som jobbar som PT är också gruppträningsintruktörer och ser helheten som ett klart faktum, att vi har samma målbild och alla hjälps åt att få våra kunder dit.

Min oro ligger i att om det verkligen kan vara så att många som idag hoppar in i branschen tar med sig en ny tankegång som inte är den jag nämner ovan utan fördomar mot sina kollegor. Likaså som många kanske väljer instruktörsrollen för en längtan av att stå i centrum eller få sin egen träning gjord. Oavsett vilket ändamål du har som instruktör kommer aldrig den träningseffekten du får när du instruerar vara i närheten av lika kvalitativ som den är för dina deltagare eller när du tränar själv – du är där för att jobba. Liksom att olika gruppträningsformer kommer serva personlig träning och vice versa.

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center