Sträck på dig kvinna

Idag är det internationella kvinnodagen. Min mammas födelsedag och en dag som egentligen borde vara så jäkla självklar. Att vi alla är värda lika. I allas tankar och inte minst i dina egna. Det kan göra mig inte så lite måttligt förbannad att det fortfarande 2016 inte alls är så jämställt och härligt som vi gärna vill tro.

Så jag tycker – slå ett slag för dig själv och dina systrar idag (och alla andra dagar så klart). Sträck på dig och var stolt. Våga stå upp för det du tror på och vill och stötta dina medsystrar med deras ambitioner. Vi kommer så mycket längre om vi hjälps åt och hejar på varann istället och alla ni killar som hjälper oss till ett mer jämställt samhälle, tack som fan.  Feminist, men visst är jag det, i den bemärkelsen att jag tycker vi alla förtjänar samma saker oavsett kön och jag är stolt över att vara kvinna.

Stå på dig, var du än är i livet värdera dig själv högt. Du är värd allt vad du tror och lite till.

Så idag – och alla andra dagar – var stolt att du är kvinna.

 

godjul-2

 

 

7 Comments

 1. Karin FitnessochHalsa.se 8 mars, 2016at22:35

  Borde verkligen vara en självklart att alla har samma rättigheter och behandlas lika, oavsett kön. Men så länge det inte är så behövs denna dag. På så vis är även jag feminist.
  Bra skrivet!

 2. Vendela 9 mars, 2016at07:56

  Varför skulle du inte vara feminist? Om du står för att du vill att vi ska ha lika bra rättigheter oavsett kö så ÄR du feminist. Punkt slut. Folk behöver sluta smutskasta ordet och rörelsen feminism om vi ska komma någonstans. Feminism borde vara självklart. Du säger att visst är du det, men du skulle ändå aldrig riktigt säga det, varför?

 3. Annika 9 mars, 2016at07:59

  Underbart! Jag ÄLSKAR det här inlägget! Du är BÄST!

  Förresten! Ett tips till alla oss som gillar att träna men inte vill slösa pengar på träningsprylar. Hittat ett ställe där man gör undersökningar som ger poäng som man sedan kan byta ut mot märkesgrejer helt gratis. Crafts träningskläder t.ex. Man kan även köpa Le Creuset, KitchenAid m.m. http://tinyurl.com/o622tyu

 4. EmmaS 9 mars, 2016at08:10

  Förstår inte heller varför du inte kallar dig för feminist (och måste erkänna att det gör mig mindre sugen på att fortsätta läsa bloggen). Jag håller helt med Vendela!

 5. Användarens profilbild jessica 9 mars, 2016at08:22

  Hej Emma – visst är jag feminist – det är ju det jag skriver. Lite tokigt formulerat. Jag ändrade faktiskt för det får inte misstolkas. Jag menade att jag visst är feminist med det positiva i vad det innebär, och det framgick nog inte. Hoppas att du stannar kvar. :)

 6. Användarens profilbild jessica 9 mars, 2016at08:22

  Vendela, skriver samma som till Emma – visst är jag feminist – det är ju det jag skriver. Lite tokigt formulerat. Jag ändrade faktiskt för det får inte misstolkas. Jag menade att jag visst är feminist med det positiva i vad det innebär, och det framgick nog inte. Hoppas att du stannar kvar. :)

 7. Ann-Margrete Clarén 9 mars, 2016at08:52

  …..och jag förstår precis vad du menar, ……….det finns ju feminister och feminister, vill bara säga att det är härligt att vara född på den Internationella Kvinnodagen! :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *