Superfrukten Baobab

Det verkar som om superfruktstrenden håller i sig. Egentligen skulle jag vilja säga att alla frukter egentligen är superfrukter. Men en ny liten rackare kommer dyka upp nu i höst. Trädet som frukten kommer ifrån påminner lite om ett sagoträd tycker jag. Eller så är det bara att det är en smula exotiskt för min nordiska själ.

Frukten kommer från ett träd som härstammar från Madagascar som i Afrika kallas ”Tree of Life”. Pulvret har en spännande sötsur smak och passar på yoghurten, i smoothien, i syltkoket eller på morgongröten! Gram för gram innehåller fruktpulvret mer järn än rött kött och spenat, sex gånger mer C vitamin än en apelsin och dubbelt så mycket kalcium som komjölk! Den är perfekt i bakning då den hjälper bröd och mjuka kakor att bli luftiga med samtidigt behålla sin saftighet längre! Tillsätt 1-2 msk till tex en sockerkaka. Prova som boost till din frukost eller i bakning!

(text från Blueberrys nyhetsbrev)

4 Comments

 1. ida 1 september, 2010at10:52

  den där frukten verkar ju galet bra och jag håller med om det där med sagoträd. jag kan se alice i underlandet komma springande (om man ersätter bakgrunden med en tung skog) eller som ett inslag i filmen Big Fish.

 2. soffan 1 september, 2010at12:47

  Shit vilket BISARRT träd :) ! Coolt…

 3. mattias 1 september, 2010at15:54

  tycker nog mest det liknar en fallos :)

 4. Pernilla 1 september, 2010at16:24

  Grymt träd
  Grym frukt
  men självklart ska man inte glömma bort att det finns skatter ute i skogarna nu, massor av blåbär!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *