Svar på frågor

Jag tycker det är galet kul at ni frågar en massa saker. Så vi börjar beta av lite av frågorna.

 

Jag undrar om du brukar gå på andras gruppklasser eller om du bara kör dina egna? Samt vad du tycker är en bra instruktör och kanske vad som är mindre bra hos instruktörer?

 

Jag går på andras klasser men just nu ofta väldigt sällan. Har svårt att få in det i mitt schema där all träning sidan om den träning som är “jobb”, ligger med fokus på att bli en bättre cyklist. Men jag tycker att det är en viktigt del i att söka inspiration och utveckling, att gå på andras klasser då och då. En bra instruktör är i mina ögon en ganska komplex fråga att svara på – men framförallt så uppskattar jag instruktörer som är genuint sig själva, ser instruktörsrollen som ett jobb och osjälviskt är där för sina deltagare. Att man liksom paketerar innehållet och allt runt om varje klass med fingertoppskänsla. Också att man ser till att vara i framkant med att utveckla sig själv och också är extremt lyhörd för deltagarna och har en förmåga att anpassa sitt instruerande.

Jag är nyfiken på hur länge du bodde i Umeå och om du pluggade eller jobbade, och i sådana fall vad läste du till och vad jobbade du med?

 

Jag bodde i Umeå mellan typ 1998-2004. Jag pluggade en massa saker. Försökte i det längsta bli först kemist, sedan civilingenjör och slutligen sjukgymnast. Fullföljde inget av dem men pluggade några år på varje utbildning och samlade på mig en massa kunskap om både det ena och det andra. Sidan om läste jag idrottsmedicin och nutrition, vilket jag tyckte var extremt mycket roligare. Jag jobbade i Umeå på IKSU som instruktör och i receptionen. Zorro köpte jag i Umeå 1999.

 

1 Comment

  1. Amira 2 maj, 2014at21:22

    Först och främst ett stort Tack för all inspiration, kunskap och genuin värme du delar med dig av här på bloggen även om inget går upp mot att möta dig i verkliga livet <3. Jag är nyfiken på att höra hur det kom sig att du började med MTB och om hur du upplevde din första tävling samt hur du laddar och förbereder dig mentalt och fysiskt veckan/veckorna innan tävling.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *