Ta hand om ditt leende

Detta inlägget görs i samarbete med Aqua Dental

När jag var liten hade jag tandställning. Först en sådan man sov med som gick med en skena utanför ansiktet och efter den så en fast tandställning. I flera år slet jag med det där och upprepade frekventa tandläkarbesök har gjort att jag i “vuxen” ålder gärna slipper springa till tandläkaren och liksom undvikit det. Det har blivit mitt dåliga samvete och ibland får jag till mina årliga rutinkontroller (och är himla nöjd) och ibland går det lite längre mellan varven. Då skäms jag som en skamsen hund. När vi var på Fuerteventura i förra veckan slog jag av, eller trillade det av en bit av en lagning i en kindtand och jag blev påmind om att det nog är dags att ge tänderna lite omtanke och ta mig till tandläkaren.

När det kommer till tandläkare, läkare och allt annat som har med bokning och göra vill jag att det ska vara lätt och smärtfritt att boka, få hjälp, kallelse osv. Jag hade ett minne av att när vi bodde på Kungsholmen gjorde jag ett besök på Aqua Dental (Jaime gjorde med besök där) och kom ihåg att det kändes som de var lite i framkant med just vara tillgängliga och up to date med den senaste tekniken. Så sagt och gjort mailade jag dem och fick snabbt hjälp att boka tid. Jag fick en tid på Vasagatan i Stockholm, mittemot Centralstationen denna veckan. 30 min innan tiden fick jag ett sms och uppgifter om portkod. Väl inne i behandlingsrummet fick jag förmodligen världens härligaste tandsköterska och en grym tandläkare. De gjorde en grundlig undersökning och lagade sedan den trasiga tanden och jag har nog förmodligen faktiskt aldrig fått bedövning i munnen innan som varit helt smärtfri. Inte ens sticket med nålen kändes. Min mardröm är att göra en lagning och att det känns när tandläkaren väl satt igång. Både tandläkaren och tandsköterskan, var enormt proffsiga och hela proceduren gjordes så smidigt och smärtfritt. Efter lagningen hade jag också bokat tid hos tandhygienist och kom där ifrån med rena tänder. Jag ville bleka mina tänder, ni vet mycket vill ha mer – men blev avrådd att göra det eftersom det skulle slita på min redan vita tänder helt i onödan. Det kändes oerhört seriöst och proffsigt att de faktiskt satte min tandhälsa främst.

Det där leendet smittar och speglar insidan så se till att ta hand om det.

 

 

Bild Linda Bylund.  

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *