I veckor nu har mitt flöde varit fullt av trattkantareller. Massvis av kantareller. Och jag bor i en skog. I ett naturreservat och skogen har varit full av svampplockare. Det har känts som att naturen svämmar över av svamp i år och jag älskar kantareller. Tycker att det är helt fantastiskt gott. Men har inte alltid tålamodet att leta svamp, vill bara att den ska finnas där, mitt framför näsan. Gärna i stora stora praktexemplar.

För någon dag sedan så sprang jag på samma stig jag springer på de flesta löprundorna jag tar, och en meter från stigen, inte en bit längre, satt svampplockare och hade hittat korgar med trattkantareller.

Det slog mig, att jag kanske skulle ta ett steg utanför stigen och se vad jag hittar. Igår gjorde jag det. Jag spenderade 30 min drygt 200 meter från mitt hus i skogen och kom hem med en korg med kantareller.

Kantarellerna hamnade sedan på en pizza.

En bra sak som jag gör i samarbete med Alpro och WWF är uppmana alla till att ta sig ut i naturen och njuta och uppskatta att vi har den och att för varje Alpro-produkt du köper märkt med WFF-logganså doneras en krona till bevaring av Östafrikas skogar. Bra va!

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 


 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

1 Comment

  1. Elin 16 oktober, 2017at20:29

    Mysigt! Jag vill också ha en sån kasse! Är det något man kan få tag i? :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *