Tips på kläder när du ska köra cykel

Jag fick en sådan enormt bra fråga idag på en av mina cykelklasser. Frågan var hur man klär sig bäst när man cyklar och om vadderade brallor är något att hänga i granen.

Här listar jag mina 3 absoluta måsten och dont’s and do’s:

1. Första investeringen du ska göra är att köpa ett par cykelskor.

Fördelen att cykla med ett par cykelskor är som natt och dag mot att cykla utan. Du blir helt klart en bättre cyklist. Skon är styvare än en vanlig sko. Du får med andra ord bättre stöd och hjälp med kraftutveckling på pedalerna. Du aktiverar fler muskler i benet under rundtrampet – vilket också ger dig ett bättre rörelseomfång och mer kraft så klart, eftersom fler muskler involveras.

Du hittar ett par fullt dugliga skor för några hundralappar .Vill du sedan ha en styvare sko, får man lägga till några slantar – kika i en cykelbutik och säg att du ska ha dem till inomhuscykling (om det nu är det du ska ha dem till) så hjälper personalen dig att sätta på SPD (saken under skon som du klickar i pedalen). Här kan du läsa lite mer om hur du ser till att clipset sitter rätt.

2. Använd aldrig underkläder under byxorna. Mer tyg – större sannolikhet till veck. Veck är lika med skavsår.

3. Köp vadderade byxor. Kanske känns obekvämt i början men du kommer älska den lilla blöjan efter ett tag. Tänk på att den liksom ett par löparskor, slits ut med tiden. Ha aldrig långa fladdrande byxor.

 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *