Trenden 2013 som jag glömde

Jag gjorde en hyfsat snabb trendspaning för ett tag sedan. Jag glömde en sak, konstaterade jag idag. Jag var på SATS Spårvagnshallarna för att köra totalstyrka och rehabba min hamstrings, det var relativt folktomt så när som på 6 pers som tränade i grupper om 2. Jag fick se de mest sanslösa snatchar med kettelbells och plankor i trx. Samtliga 6 hade en sak gemensamt, de hade mobilen i högsta hugg och tog bilder mer frekvent än de tränade.

Genomgående trend som eskalerar 2013, skryt om din träning i sociala medier.

sats spåris 4

14 Comments

 1. Axel 5 januari, 2013at22:04

  En del av ett generellt fenomen/problem; viktigare att prata/skriva om vad som utförts än själva saken i sig.

 2. Användarens profilbild jessica 5 januari, 2013at22:06

  Ja eller hur. Men jag syftar framförallt på FB och Instagram som oftast svämmar över av “slå mig på bröstet” bilder.

 3. Axel 5 januari, 2013at22:12

  Syftade även jag på:-). Mycket sker främst i syfte att kunna redovisas. Bekymmersamt. Men nu tillbaka till Sagan om de ll tornen…:-)

 4. Användarens profilbild jessica 5 januari, 2013at22:13

  :)

 5. Ninna 5 januari, 2013at22:18

  Eller så fungerar det som sporre och pepp. Dels när man får ner det på “papper” så att säga, och dels när man får “hejarrop” av sina fb/insta-kompisar. Beror ju lite på vilken sida man väljer att se det från.

 6. Användarens profilbild jessica 5 januari, 2013at22:20

  Jag menar inte att det enbart är negativt. Men det är tokigt när fokus ligger på att ta bilder under träningen istället för att hålla fokus på uppgiften. Man kan vrida och vinkla det i evigheter :)

 7. Lena 5 januari, 2013at22:31

  Jag tar bilder innan, eller efter träning. Mitt i skulle inte funka. Då skulle jag inte fatta vad jag höll på med när jag skulle fortsätta träna. En trött morsa kan tydligen bara koncentrera sig på en sak i taget ;)

 8. Användarens profilbild jessica 5 januari, 2013at22:32

  Jag borde försöka ta när jag tränar – men har svårt att komma ihåg det mitt bland alla utfall etc. :)

 9. Karin FitnessochHälsa 6 januari, 2013at00:08

  Klockren trendspaning. För så är det ju! Och jag är likadan själv…!

 10. Användarens profilbild jessica 6 januari, 2013at00:10

  Ja vi är ju alla lite så faktiskt :)

 11. Kristin 7 januari, 2013at09:40

  Något som jag använder mobilen till är (förutom musik) olika träningsövningar och program eller registrera min träning, tänker bl.a. på NTC appen och Funbeat, skulle det inte kunna vara en förklaring och en möjlig trend? Finns ju massvis med träningsrelaterade appar!

 12. Användarens profilbild jessica 7 januari, 2013at09:42

  Jo absolut – det jag syftar på är att ta bilder på mig själv när man är på gymmet och sen posta på FB, Instagram och Twitter.

 13. Cathrine 9 januari, 2013at17:09

  Det finns väldigt många personer som använder mobilen när de tränar för att filma/fota när utför olika övningar eller träningspass, och detta för att själv kunna se sin teknik under utförandet.
  Många crossfitutövare som gör detta, för att se om man utför övningar/rörelser korrekt. Viktigt vid tex olympiska lyft. Det är ju lättare att se vad man gör “fel” eller var man missar om man har en video att titta på, än att någon ska försöka förklara utan bild.
  Tycker själv att det är kul när kunniga människor lägger upp videos på övningar på deras bloggar/youtube osv, så man själv kan se hur det ser ut när övningar utförs korrekt.

 14. Användarens profilbild jessica 9 januari, 2013at19:54

  Ja absolut och i det syftet är det ju jätte bra!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *