Hur ofta gör du ingenting?

Jag fick frågan om hur kroppen påverkas av stress (och träning) av en god vän – jag har skrivit om det förut här och här – och hittade också en artikel i mitt flöde och läste vidare om studier som gjorts om utmattningssyndrom och effekter på hjärna (kika på klippet nedan).

Vi är ganska duktiga på att bli imponerade av människor som lyckas med att få in omöjligt mycket i sitt livspussel och på något sätt så har vi också gjort det till att vara nästan ett måste att vara stressad för att hinna med  allt man måste göra.

Jag tror att man lätt kan förlora en bit av sig själv där i hamsterhjulet om man inte vågar stanna. Stanna upp allt och våga göra just ingenting – även om det kan vara obehagligt att ibland ge sig själv tid till självreflektion.

Så i veckan som kommer tycker jag att vi alla ska träna på att göra just ingenting – vad tycker du, är du på?

 

2 Comments

  1. Elna 30 mars, 2015at06:21

    Du tror rätt – stannar man inte det där förbaskade hamsterhjulet i tid tappar man bort massor av sig själv. Jag gick in i väggen för fyra år sedan. Det var verkligen otäckt – och jag blir nog aldrig lik mig själv igen, det är alltid ett ständig vägande av om man kommer att orka allt man vill, oftast är svaret nej och man får välja bort för att bibehålla balansen.

  2. Madelaine 31 mars, 2015at14:47

    Vilket skönt inlägg,, och så viktigt.
    Jag är inte så bra på att verkligen inte göra nånting,, men däremot att inte ha något planerat och att ta dan lite som den kommer. Det är himla skönt. Så i påsk ska jag satsa på detta. :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *