Det finns tusen miljoner olika sätt till att det perfekta receptet för “Life design”. Olika “Life hacks” som gör att oförnuft och känsla balanseras upp i ekorrhjulet som vi alla springer i. Kompassen kan peka åt alla riktningar och inte en enda behöver vara den rätta att följa. Däremot så är jag innerligt övertygad om att man kan inspireras av andra till förändring och i att hitta det bästa sättet att lägga livspusslet. Förra inlägget (det du kan läsa här) skrev jag om förändring. Förändringsarbetet är en pågående process som vi alla går igenom i olika takt genom i livet. Ibland går det snabbare än hos andra och oftast när det går som långsammast förundras och imponeras vi över andras process.

Jag tror att man absolut ska tillåta sig att inspireras, och om det känns rätt i magen, kanske testa det som andra gjort och som gjort skillnad för dem. Känna på om deras väg fungerar lika bra för dig. Bara var lite medveten om att “det behöver inte vara rätt sätt för dig” bara för att det är det för någon annan. Skulle det vara så att det fanns ett enda sätt, skulle tex hela världen vid det här laget bada kallbad och meditera. Man kan hitta samma sak fast på olika sätt och inget behöver vara rätt eller fel.

Jag kan tillexmpel fascineras av och attraheras av tanken att vara mer yogisk och få ruset av kallbad – men jag cyklar snabbt som fan istället och älskar tvål med lavendel och rosmarin istället för rökelse, och har en ritual där jag mättar mitt luktsinne varje gång jag tvättar händerna. Med det det sagt så har jag i perioder tänt rökelse och kommer troligen testa att bada i isvak – men inget jag känner att jag per automatik behöver.

Min lista på några av de saker jag aktivt jobbat med de senaste månaderna och som kanske inspirerar dig lite.

Historiens kanske bästa dörröppnare efter “våga säga ja mer än du säger nej”.

Jag har alltid varit en ja-sägare. Och jag är övertygad om att det öppnat dörrar som aldrig jag hade en aning om att de fanns. Jag har alltid varit först att hoppa på tåget om det kommit något i min väg som jag tyckt känns spännande. Det i sig vill jag säga är en styrka och oftast något många behöver träna på. Men har också sagt ja till alladeles för mycket saker som inte gett tillbaka den mängd energi det tagit och ibland bara tagit utan att ge något. Så nu vågar jag istället för the FOMO – tänka åtminstone någon sekund innan jag säger ja. Eller nej för den delen. Jag säger aktivt JA till saker nu och aktivt NEJ. Jag är medveten om att om jag säger nej så kommer jag kunna säga ja till något annat istället. Och min känsla för vad som är rätt att säga ja till brukar sällan vara fel…

… den har aldrig haft fel. De gånger jag verkligen gått emot den så har utfallet också blivit det jag minst hoppades på. Heja magkänslan.

Jag är en gul person. Jag är väl egentligen alla färger men jag är gul i det att jag har svårt att inte sörja när jag förlorar något. Och en naturlig dragning till att försöka inkludera och ta hand om alla. Det är verkligen omöjligt att behålla alla relationer man haft i livet. De som verkligen räknas är de som finns kvar i vått och torrt och där orden inte behöver sägas. Det är lätt att säga och svårt för en gul individ att acceptera. Men jag är mer ok med det nu, att människor kommer och går och de som egentligen betyder något och är en del av ditt pussel, består.

Relationer är en cool grej som jag älskar och som kan vara så sjukt komplicerat men också så himla fantastiskt. Jag och Sara kommer prata mer och massor om i podden framöver.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *