Vad jag tycker om SoulCycle och lite annat

Jag fortsätter och svara på era frågor och älskar dem, varenda en. Jag fick följande fråga:

Fråga 1

Ja, en följdfråga. ”Positioner tror jag kommer att dö ut”, skriver du. Vad tänker du om SoulCycle (och liknande). I USA verkar de ju vara galna i att också använda cykeln som styrketräningsredskap, yogamatta och jag vet inte vad…. Jag var precis där och noterade att fenomenet spritt sig till minsta lilla universitetsgym – alla instruktörer körde SoulCycle-liknande klasser! 

Vad är din åsikt? Bra? Dåligt? Varför inte i Sverige? Bara en trend? Etc…

Mitt generella och ganska diplomatiska svar är så här, all träning som inte är skadlig är bättre än ingen träning. Alltså om SoulCycle är det enda som får dig att känna dig motiverad till att  träna och att du dessutom tycker det är fasligt kul, är det så klart bättre än ingen alls träning.

Sedan så tycker jag att SoulCycle är ett litet steg tillbaka i utvecklingen och att hantlar och styrketräning inte hör hemma på cykeln – inte i heller okontrollerade sprints eller koreografi.

Vi i Sverige kan generellt ganska mycket träningslära och därför hoppas jag att det inte fastnar i Sverige  utan att vi istället förvaltar och förädlar de befintliga cykelklasserna bättre och istället trycker mer på att använda watt än armhävningar på cykeln.

 

Fråga 2

 Åh jag bara älskar såna här inlägg hos dig -:)
Jag sökte på cykelskor häromdagen, har (självklart) cykelskor eftersom jag själv är instruktör. Men får erkänna att min kunskap stannar där – mina är fastskruvade i affären. Har bråkat med en fot under snart ett år, löpningen har fått vara boven men jag har kännt att de inte känns helt sant – och nu läste ja något om att jag kanske borde kolla grundligare klips inställningarna och fundera på inlägg. År de vanliga inlägg för skor du lägger i cykelskor också?

Har du sett mitt inlägg om clips och inlägg? Du hittar det här (det har några år på nacken).

Det är inte samma sula alls faktiskt – utan sulan som man vill lägga i cykelskorna  är gjorda just för att du sitter på en cykel och separerar fotens ben så att nerverna inte hamnar i kläm och lyfter hålfoten (om det behövs). Kanske ska skriva mer om det separat – eller räcker det som svar?

 

[insert]are4[/insert]

2 Comments

  1. Emma 9 februari, 2015at20:01

    Då passar jag på med ännu en fråga. Jag är själv spinninginstruktör, men känner att jag tappat gnistan under de senaste månaderna eftersom jag känner att jag fastnat i liknande upplägg på alla klasser och inte har inspiration till något nytt. Du har inte lust att dela med dig av några klassupplägg som man kan inspireras av? Det känns så himla tråkigt att jag inte kan leverera mig själv eller min klass på ett engagerat sätt nu när fantasin tryter….

    Supertack för en galet bra blogg!
    Emma

  2. Mims 10 februari, 2015at08:51

    Ja, åh! Skriv ett inlägg om ilägg!! (Måste till sjöstan och skaffa, men skriv!) :-)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *