Vinn en Philips Wake Up Light

För ett tag sedan fick jag hem en Philips Wake Up Light  och möjlighet att prova den. Lite komiskt eftersom jag kan ha lite svårt att komma upp på morgonen. Nu har jag och J testat den och jag är förtjust i den lilla saken som väcker mig sådär harmoniskt kvittrande.

Philips har haft en ganska kul kampanj ungefär i samma veva som jag och några andra fått testa ett betydligt mer harmoniskt sätt att vakna på än Henrik (killen i Philips experiment).
Jag ville prova den ett tag innan jag valde att lotta ut produkten, mest för att jag bara vill ha grejor i bloggen som jag verkligen gillar. Så nu har jag möjlighet att lotta ut en Wake Up Light till er. Gör så här för tävla, kommentera till detta inlägget och berätta hur du skulle kunna tänka dig att väcka Henrik. Filmerna hittar ni här.

43 Comments

 1. Josefine 6 januari, 2013at12:25

  Jag skulle provat väckt honom med några hinkar isbitar över honom :) Vet ju själv att en isbit i nacken inte är det behagligaste haha.

  Jag hoppas jag vinner en wake up light lampa för har så svårt att vakna på morgonen till mina föreläsningar klockan 8, och ljust nu i mörkret hjälper inte dagsljuset ens lite då jag bor uppe i Umeå :)
  xoxo

 2. Anna (orka mera) 6 januari, 2013at12:27

  Ahh, den är underbar! Älskar verkligen känslan av att vakna till fågelkvitter och soluppgång.

 3. Sofia Elfrida 6 januari, 2013at12:39

  åh, stackars henrik borde ju få vakna på ett lugnt sätt ist. jag skulle inte vågat somna om jag var han.. fast hundarna verkade ju mysiga :)
  jag skulle ha spelat han favvo musik och gjort en god frukost.

  tack för en bra, peppande och inspirerande blogg! :) funderar på att ta fram löparskorna sen du skrev inlägget med tips.
  kram!

 4. Sara 6 januari, 2013at14:08

  Hade en kompis som inte var den morgonpiggaste, alltid när jag sov hos henne så brukade jag väcka henne genom att sjunga (falskt). Hon blev alltid lika arg, hoppade upp ur sängen och putade ut mig ur rummet för att sedan lägga sig i sängen igen. Men hon hade vaknat :) Hade provat samma metod på Henrik :)

 5. Heidi 6 januari, 2013at14:57

  Ha plockat fram hans löpkläder kvällen innan och väcka honom för en morgontur:D

 6. Hanna 6 januari, 2013at15:59

  Han Skulle få en blöt puss! :)

 7. Emmie 6 januari, 2013at16:57

  Jag hade nog spelat upp en scen ur hans favoritfilm, i egen tappning givetvis. Hade jag fått bestämma hade han fått vakna upp i Nebuchadnezzar brevid Trinity: “Welcome to the Matrix, Neo”. Då hade han nog vaknat till snabbt :)

 8. Linda Persson 6 januari, 2013at19:14

  Jag skulle skickat dit Jillian Michaels som nog inte behövt många sekunder för att få honom ur sängen :)

  Är själv ingen morgon människa så en så här lampa skulle vara perfekt.

 9. Användarens profilbild jessica 6 januari, 2013at20:45

  Underbar sätt! :) Keep’em coming!

 10. Maja 6 januari, 2013at21:06

  Jag skulle väcka honom med att säga att jag jobbar åt honom idag så att han får vara ledig och bara gör det som faller honom in ;)

  Tack för en inspirerande blogg!

 11. Aniika 7 januari, 2013at08:27

  Absolut bästa sättet att bli väckt? Fräsch frukost på sängen. Gäller alla dagar, året om.
  Inspirerande blogg, har precis hittat hit.

 12. Jo 7 januari, 2013at08:35

  Gissar att man inte behöver en sån när man har en liten bebis? Eller? Jämnar de liksom ut varandra? Man kanske vaknar lika harmoniskt med en bebis? Annars kunde vi väcka han där med en bebis och mig med en lampa :)

 13. anna 7 januari, 2013at14:14

  Haha stackarn, jag skulle unna honom en sovmorgon med frukost på sängen. Kanske inte det mest innovativa men alltid mest uppskattat!

 14. nipe 7 januari, 2013at16:08

  Jag hade väckt honom med att sjunga sången “Godmorgon, godmorgon, hör fåglar sjunga…” med från Frukostklubben (Sigge Fürst gjorde originalet). Den sjunger min pappa fortfarande för oss när vi sover över där och det är omöjligt att vakna på fel sida då ( vilket jag annars är mästare på).

 15. Anna 7 januari, 2013at17:00

  Det enklaste sättet skulle vara att ställa vår ettårings säng bredvid Henriks, så löser sig uppstigning av sig självt. Dessutom skulle det ge mig sovmorgon! Ett annat sätt att väcka Henrik är att meddela att bilen är startklar och färdigpackad, avgår inom kort till närmsta längskidspår (det är ett sätt jag skulle uppskatta!).

 16. Angelica 7 januari, 2013at21:03

  Jag skulle ha väckt Henrik med nygjort kaffe, på färskmalda bönor, nybakat bröd, och färskpressad juice serverat till en energifylld morgonmusik som man inte kan låta bli att le och dansa till!

 17. Jessica Hellström 8 januari, 2013at08:36

  Jag skulle ha väckt honom genom att sjunga karaoke – kan lova att med min urusla sångröst hoppar upp från sängen på ett kick :-)
  Detta sätt känns lite lugnare än alla de andra sätten han fått testa på!

 18. Marre 8 januari, 2013at10:29

  Min son väcker sin svårväckta storasyster emellanåt med en viskning “skynda dig att vakna, vi ska åka till köpcentret och vara där HELA dagen”. :) Kanske inte får Henrik att jubla men kanske byta köpis mot Biltema eller något annat manligt. :)

  Om jag vinner är det just till denna lilla sömntuta till dotter jag har som vinsten skulle gå. Och den behövs. Oh yeah.

 19. Said 8 januari, 2013at12:14

  Hårdrock skulle göra susen!

 20. Maria E 8 januari, 2013at20:20

  Hm… jag skulle ha väckt honom med mjuk skönsång, en bricka med nybakat surdegsbröd, givetvis med riktigt smör och stark ost samt en stor mugg nybryggt kaffe och varm skummad mjölk. På brickan skulle även ligga ett kuvert med biljett(er) till en träningsresa på varm och solig ort:)!

 21. Emma 8 januari, 2013at20:34

  Släppa in vår stora och puss sjuka Labrador Izor som gärna tar några varv i sängen och sedan pussas massor i ansiktet! :) Då kommer man snabbt som attans upp. Dela säng med 35 kg hund är inte så mysigt som det kan låta ;)

 22. Kylie Larsson 8 januari, 2013at20:56

  Ett par förslag har jag (några är lite elaka fast roliga):

  1. Lägg ett par glas kulor (sådana som barn spelar med) i frysen så att dem får lite is på och är riktigt kalla. Lägg sedan dessa i sängen runt omkring och börja spela vad som helst av Skrillex högt. Han får en fin överraskning när han försöker rulla över, om han går upp eller inte. Han kommer säkert ta sig upp direkt.

  2. Skrek “Du är sent till jobbet!” i öronen. Detta funkar med vissa personer.

  3. Ring upp chefen hans dagen innan och säg till att han ringer 3 timmar innan han börjar jobba och frågar varför han är sent till jobbet.

  4. Ha en kompis låtsas som en präst. Prästen står över honom och ber som om han kommer att dö. Plötsligt vaknar honom och undrar vad som hänt.

  5. Köp denna till honom och sätt i en tusenlapp – http://www.glamour.com/health-fitness/blogs/vitamin-g/2011/06/trouble-waking-up-in-the-morni.html

  6. Blött ner en handduk ordentligt. Placera den över nedre magen och ner till låren. Skrik “Du pinkade.” Vilken överraskning han kommer få och vaknar gör han nog rätt så snabbt.

 23. Anette Liljeström 9 januari, 2013at09:58

  Kryper sakta ner under täcket, tätt tätt intill, andas lugnt och tryggt i varandras andetag varsamt kärleksfulla timma.
  Från topp till tå, kyssa honom ömt och stilla.
  <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 24. Sofie n 9 januari, 2013at18:44

  När jag vill komma upp enkelt på morgonen ser jag till att ha förberett så mycket som möjligt kvällen innan och dagen ska startas med ett träningspass av någon form, jag kör olika varje dag, allt från promenad till gruppträning med aerobics! Så mitt tips till henrik är att varje morgon ha ett spännande träningspass att tagga till. Perfekt en grå morgon :)

 25. Pingback:I en BMW xDrive « jessica claren

 26. Camilla S 10 januari, 2013at19:24

  Skulle ställa fram väckarklockan och väcka honom genom att undra om han inte ska till jobbet idag.

 27. Camilla 10 januari, 2013at19:33

  Jag har alltid varit otroligt morgontrött, en gång när ja va sådär 10 år så vad min mamma min lillebror väcka mig en morgon – de gjorde han, genom att hålla en flaska Ramlösa (liten 33 cl men ändå) över mitt huvud. Ingen aning vad han fick den idén från, men jag flög upp! Så det kanske vore något även för Henrik:)

 28. Ellen 10 januari, 2013at19:51

  Jag skulle väcka honom med en sång som i film 26!

 29. Sofia P 10 januari, 2013at21:06

  Jag skulle väca honom på det bästa sättet jag vet att bli väckt på… Det finns inget bättre än att höra kaffemaskinen mala bönor och sedan ha någon man tycker om som kommer med en kopp kaffe och morgontidningen. Under tiden som kaffet dricks ordnas frukosten i köket.

  Vi är en ganska morgontrött familj bestående av tre ljuvliga barn, varav den yngsta när hon väl har vaknat konstaterar att hon är jättevaken och jättehungrig.

  Tack för en fantastiskt bra samling av suveräna bloggare!

 30. Maja 10 januari, 2013at21:13

  Jag skulle väcka honom med plingplong musik och lite tända ljus – precis som jag själv gillar att vakna! Sen skulle han få snooza så länge han ville!

 31. Erika 10 januari, 2013at21:32

  Ahahah underbar reklam! Min granne där jag bodde förut brukade plåga mig med högljudda fester dag som natt och jag fantiserade ofta om hur jag skulle väcka honom tidigt nästa morgon. Jag funderade flera gånger på hur jag skulle kunna väcka honom med det värsta från Smurfhits typ 07 en söndagsmorgon. Stereon (med extra bas) skulle sitta någonstans där han omöjligt kunde stänga av den. Givetvis skulle skivan gå på repeat. Kanske med 30 sek tystnad så att han skulle tro att det var över – bara för att köra igång skivan igen precis när han slumrat till. Riktigt njuter av tanken :) Ett annat alternativ jag funderade på under sömnlösa nätter var att hyra in liten bäbis med kolik… Men Smurfhits kändes snäppet enklare ändå.

 32. Ullis Bartholf 10 januari, 2013at21:52

  Hej, jag skulle ta hjälp av min son Charlie 15 månader som just nu är helt bananas i “dall” (gitarr). Skriker dall, dall medan Han släpar in sin dall i sovrummet, drar av ett riff innan han slänger den på min mage med uppmaningen mamma – dall! Tills jag själv spelar på den omstämda blå leksaksdallen!

 33. camilla sjöberg-linder 10 januari, 2013at22:35

  hahaha sjukt kul!

  om jag vaknat på rätt sida skulle jag väcka honom med amerikanska pannkakor med mascarpone i och lönnsirap, galet gott! är jag däremot sjukt less på att väcka honom skulle det bli ett gäng kaktusar i sängen!

  en wake up light behövs verkligen här hemma så det kan bli slut på allt snoozande nån gång…

 34. Emme-li 10 januari, 2013at22:38

  Hahaha stackarn! Men ändå riktigt kul, skulle gärna ställa upp på det där!:)
  Jag tycker att efter alla dessa uppvaknanden så kan han behöva vakna lite lugnt så jag skulle helt enkelt fråga honom hur han ville bli väckt, och sen skulle jag väcka honom på det sättet! Det tror jag han skulle uppskatta efter allt det där:P

  Tack för en härlig och energigivande blogg!

 35. Evelina Wagner 11 januari, 2013at08:29

  Jag skulle nog satsa på att väcka honom en dag när han egentligen var ledig men så skulle han få min egen favoritväckning – först tända stearinljus & bulla upp honom med extra kuddar under huvudet. Sen skulle han få ligga & dra sig lite till köksslammer när jag lagade en riktigt god kaffe på nymalda bönor, en färskpressad grapefrukt juice & en skiva nybakt surdegsbröd. Och så skulle han få äta till en riktig “feel good” film :)

 36. JW 11 januari, 2013at08:33

  Jag skulle berätta för Henrik att han är världens smartaste, starkaste, coolaste och snyggaste kille och att han nog borde hoppa ur sängen nu eftersom världen väntar på att han skall hjälpa göra någon lite bättre idag

  Det finns inte för få träningsbloggar på webben. Din är värd att läsa!

 37. Janne 11 januari, 2013at10:33

  Jag skulle väcka honom och säga att vaknar du inte snabbt å nu så kommer det att bli värre!!!! Det finns en hel hoper med väckningsvarianter hahaha! Skulle vara kul å se förslagen om det var en tjej som sov å skulle väckas. Ha en Bra dag!

 38. Jessica 11 januari, 2013at10:42

  Jag skulle väcka honom med hans favoritlåt sen framdukad frukost och tända ljus vid morgontvn.

 39. Sarah 11 januari, 2013at13:00

  Jag skulle väcka honom genom att en 150kgs man fick lägga sig över honom, precis så som han ligger formad i sängen. 150 kgs mannen skulle ömt viska i hans öra “Jag är en liten liten köttfilt, som formas efter dig”. När Henrik försöker resa sig upp följer mannen Henriks rörelser. Klarvaken på ett kick.

  (Detta fungerade oroväckande bra på en kompis.)

  En Philips wake up light skulle passa perfekt i min studentlägenhet, då jag verkligen är morgontrött och försöker träna innan skolan på morgonen. Med en sån kanske jag lättare skulle komma upp ur sängen och iväg till gymmet i tid!

 40. Pernilla Billberg lifh 12 januari, 2013at08:30

  Jag skickade in min man som testperson för han kan sova i 3 dagar i sträck om inget väcker honom….så tråkigt.
  Skickade även i mitt väckningsförslag till en annan blogg där jag kom två men utan pris:-)
  Mitt förslag var:
  Ta hela insatssyrkan, typ fallskärmsjagare med full mundering, skyddsvästar , hjälmar ja allt… självklart ska de ha ak-4 i högsta hugg och stampandes och bankandes springer de in i lägenheten…
  (på bandspelare så hörs ljudet av ak-4 orna som smattrar av hej vilt….) drämmer upp sovrumsdörren och skriker (lustigt nog heter min man Henrik oxå) Henrik upp med händerna……samtidigt som bandspelaren låter och “fallskärmsjägarna” stampar och blir fler och fler i sovrummet runt sängen…DET borde väcka min man…
  Så han blir klarvaken…
  för när jag väcker han runt 13-14 på lördagen så ligger han kvar minst 2 timmar och “drar” sig och somnar om till och från….suck..
  Har vi något bokat så måste jag börja väcka honom minst 2-3 timmar innan vi ska åka iväg… annars är kört…. hoppas att få chansen att prova denna lampa så han kanske VAKNAR hahahaha
  Lycka till alla och god fortsättning på 2013

  Kram Pernilla

 41. Erika 12 januari, 2013at15:53

  Jag skulle skrika allt vad jag kan “Det brinner!!”..
  Fungerar konstigt nog varje gång till alla ..
  Men om du vill att man ska väcka på ett snällt sätt så skulle jag utan tvekan använda en WakeUplight från Philips för att väcka Henrik ;)

 42. Användarens profilbild jessica 13 januari, 2013at22:15

  Finingar – tack för att ni är här och läser! Jag skulle vilja krama er alla och ge er varsin Wake Up Light!
  Massa kärlek!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *