Det florerar en en olycklig bild på mig o Rocky postad av en kvinna vi mötte på Gärdet igår. Vi gick med en glad och sprallig hund och kastade frisbee. 1 år gammal. Kastrerad och full av liv och lycklig över att han kan busa med andra hundar fritt. Alltid undergiven vid hundbus. Vi gick inom området där man får ha hundar lösa. Vi har under ett halvår varje dag rastat Rocky här och låtit honom leka med hundar och det har aldrig inträffat något.

På håll såg vi en annan hundägare komma mot oss med en lös hund. Eftersom hennes hund var lös och vår lös och vi var inom det område där hundar får känna frihet så fortsatte jag leka med Rocky.

Rocky går jättefint med andra hundar när han är lös och springer fram för att leka. Kvinnan blir då rädd och kopplar sin hund och börjar mota bort rocky genom att slå, sparka och skrika mot honom. Rocky blir exalterad och jag går så snabbt jag kan fram till kvinnan och ber henne lugna sig så jag kan ta in Rocky eftersom hennes kroppsspråk gör att Rocky tolkar det hotfullt.

Jag får in honom och går därifrån. Kvinnan är upprörd och Jaime stannar och pratar med henne.
På natten får jag en bild i mitt flöde som delas hejvilt.
Versionen som kvinnan ger är inte den samma som vår och situationen är högst olyckligt, osann o ledsam. Tro mig älskade vänner att både jag och Rocky har världens största hjärta och att posten inte är sann. Allt som hände var ett hundmöte där hundägaren blev rädd. Jag är ledsen och livrädd att detta ska få proportioner som skadar oss.

Jag har varit i kontakt med polisen och rådgjort eftersom detta visar den sidan av sociala medier som tyvärr kan drabba den mest oskyldiga hårt, och posten som hon lagt upp är både förtal och brott mot personskyddslagen. Dessutom bekräftar polisen att där vi rastade hundarna får de vara lösa vilket också framgår i bilden hon postat om kikar längre ned och finns även klart och tydligt på Stockholmsstads hemsida.

Jag har skrivit till henne och det första jag skrev var följande:

Jag fick länken till din post av en vän och ser också att vi har många gemensamma vänner.
Jag blir väldigt väldigt ledsen av hela incidenten. Jag blir också ledsen av ditt inlägg då det såklart påverkar mig väldigt mycket på många sätt.
Vi har två olika uppfattningar om vad som hände och så är det oftast. Jag vill rikta en ursäkt och verkligen be om förlåtelse för att min hund Rocky inte var kopplad. Hade han varit det hade vi självfallet inte gått mot dig. Men det vi såg var att du hade din hund lös och då lät vi rocky vara lös. När han i sin tur såg din hund blev han överlycklig och ville leka och sprang mot dig. Eftersom jag såg att du då kopplade din hund gick jag mot dig för att ta in Rocky.

Du har tagit del av vad jag skrivit om honom såg jag i kommentarerna – då vet du också att han är rädd han alltså blivit skrämd när han var valp. Han skäller när han är rädd men har aldrig någonsin attackerat en hund. Utan när han får möta dem lös så leker han jättefint. Han är också kastrerad vilket gör att han inte alls är aggressiv.

Vi har varit på Gärdet under hela hans uppväxt för att träna honom och alla har alltid hundarna lösa, det har aldrig hänt något och Rocky har alltid visat sig undergiven.
Idag ville han leka – men när du sprang emot honom och slog efter honom blev han rädd. Jag försökte få dig lugn för att kunna avleda och fånga in honom och här någonstans missförstod du och jag varann. Det missförståndet har lett till en post som florerar på Facebook – min största oro är att ditt inlägg kommer rasera min värld och Rockys chans att bli av med sin hundrädsla .

Tro mig, jag förstår dig, men vill också att du ska se det från ett annat perspektiv.

Jag är ingen hundtränare, såg att du skrivit det. Däremot har jag haft hund i hela livet. Jag förlorade min själsfrände förra året. En kille som jag haft i 15 år som var den mest magiska hund jag varit med om. Vi skaffade Rocky för 8 månader sedan och har verkligen kämpat med honom för att få honom till att förstå att han inte kommer råka illa ut när han möter andra hundar. Vi har anlitat Sveriges mest välrenommerade hundcoacher för att hjälpa honom och göra en analys på honom, och det är kanske här du trott att jag är hundtränare.
Alla är överens om att Rocky bara är rädd och väldigt harmlös. Min rädsla är att eftersom han skäller när han blir rädd – att ditt inlägg ska leda till att Rocky inte får stanna kvar i livet. Han är en oskyldig varelse och tro mig, vi har lagt ned så mycket kärlek, pengar och tid för att arbeta bort hans rädsla och vi är på god väg. Vi älskar vår hund så som du älskar din, och vill inte på något sätt mista honom.

Det som skedde idag, var olyckligt. Och jag är så himla himla ledsen för det. Det händer när en hund är kopplad och en annan lös att den kopplade hunden inte kan skicka ut rätt signaler och den lösa hunden hamnar i överläge. Vi hade i början båda hundarna lösa och som jag förstått är Gärdet ok att ha sin hund lös på. Annars hade vi åkt till en hundgård. Jag är igen ledsen för allt idag och önskar det ogjort.

Jag vet inte om detta kommer beröra dig men jag hoppas det och jag ber dig, för att Rocky ska få en chans i livet att ta bort posten.

10 Comments

 1. Ann-Margrete Claren 3 augusti, 2015at10:06

  Stolt o Glad, kära dotter, att du har ett så fint inre med förmågan att skriva om denna händelse.Lycka Till! Styrkekramar från oss på Österlen

 2. Francesca 3 augusti, 2015at11:01

  Vi står bakom er och vi tror på er. Jag vill inte slå mig själv för bröstet men jag kan meddela att jag fick en tjej som repostat inlägget att ta bort det på Facebook eftersom jag anser att det stjälper mer än det hjälper.
  Ni har gjort ett sådant stort och fantastiskt jobb med er vovve, verkligen och vi är jätteimponerade!

  Francesca, Anders och mopsen Curtis i skyltfönstret runt hörnet

 3. ida 3 augusti, 2015at11:07

  Så hemskt och förvånande att en hundägare skriver ett sådant inlägg :( hoppas det löser sig. Kramar

 4. Cici 3 augusti, 2015at13:52

  Den största nackdelen med att folk lever sitt liv på nätet och kan spy galla, vinkla saker utan att behöva se människor de sårar i ögonen. De slipper se konsekvenser av sitt handlande utan kan bara sprida vidare skyddade i sin bubbla.
  Folk kan inte hantera sociala medier och deras negativa spridningskraft. Denna gång kom du i kläm. Hoppas att det löser sig.

 5. Caroline 3 augusti, 2015at16:04

  Usch vad ledsen jag blir av att höra detta. Hoppas posten tas bort snarast. All kärlek och värme till er och till Rocky ❤️

 6. Katta / move it mama 3 augusti, 2015at18:30

  Usch! Hoppas att det går bra och att posten tas bort. Har själv råkat ut för att osanningar skrivits om mig online, och det är verkligen skitjobbigt. Kramar

 7. Anna Lissjanis - Trend o träning 3 augusti, 2015at21:25

  Lilla söta Rocky. Jag förstår att du mår dåligt över det här & så trist att det sprids på detta sätt. Som du skriver – allt är inte bra med sociala medier. Skriver under på att både du & helt säkert din fina Rocky aldrig någonsin skulle göra något för att skada/skrämma någon annan. KRAM till er båda <3

 8. Amira 4 augusti, 2015at09:08

  Du kan landa tryggt i att denna kvinna med sitt agerande och det hon skrivit dessvärre gör bort sig själv. Kommentarer som snabbt tas bort av henne så fort det indikerar på osanningen i hennes inlägg. Du har aldrig varit någon som kastar paj. Ditt hjärta och din person är större än så. Denna sorts människa kommer vi alla att stöta på i livet och visst gör det ont, tar energi och skapar frustration och en ilska över orätten hen gör. Hon är dock inte värd den uppmärksamheten. Tiden visar ALLT och kommer för den ovetande tids nog avslöja vem hon är som människa. Kram❤️

 9. Cecilia 4 augusti, 2015at16:01

  Usch för osanningar, stackars er och Rocky. Vad skönt att det verkar bli lite bättre.

  Jag har också en hund som jag jobbar med avseende rädsla som kan tolkas/bli åt det stökiga hållet, men jag är lite i en annan sits. Så jag vill förklara vilka situationer jag vill undvika. Jag menar verkligen inte att berätta det för att ursäkta kvinnans beteende, utan för att berätta om vårt sits. För det är tufft med hunduppfostran.

  Min hund är lugn och bryr sig inte om andra hundar på ngt dåligt sätt så länge inga andra hundar kommer fram och hälsar på “fel” sätt (för häftigt, springande, skällande osv) så reagerar hon ibland (inte alltid) med stök. Och eftersom hon är en stor hund och jag inte litar på hur ett sånt hundmöte ska sluta vill jag verkligen inte att hundar tillåts komma fram till oss utan att jag och den andra ägaren är överens. Det har hänt att ägaren till den hund som kom fram blir anklagande mot mig när det blir lite stökigt.

  Så om en lös hund rusar mot oss kommer jag försöka mota bort den, oavsett storlek. Jag vet ju inte hur den kommer att agera och jag vet ju att inte alla sådana möten mottas väl av min hund, och då får jag ju skyllen/ansvara för min hunds reaktion. Och min hunds träning görs bäst utan okontrollerade hundmöten där jag inte känner ägaren. Så jag undviker områden typ Gärdet, men hoppas ju att ägare överlag kan kalla in hundar om de är lösa i bostadsområden, i skogsområden osv. För jag tycker att vi ska kunna känna oss trygga med att hundar inte rusar fram till oss.

  Vi har många hundkompisar, men just framrusande skällande hundar blir det ibland gruff, som jag inte vill ska bli ett hundslagsmål… För allas skull…

  Lycka till med din fina hundkompis!

 10. Josefine 4 augusti, 2015at18:10

  Usch vad tråkigt med osanningar och att det sprids på sociala medier. Hoppas det ordnar sig! Massor av kramar till dig och din(a) fina hund :) Ps. Jag tror att alla som träffat dig i verkligheten vet vilken ärlig människa du är OCH genom att ha följt bloggen sett hur engagerad du är i dina hundar och uppfostran :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *