Lucka 6

Lucka 6 – Träning och du 

Träning är en naturlig del i mitt liv. Något som borde vara en naturlig del av allas liv. En livsviktigt komponent som gör oss starkare, lyckligare och hälsosammare.

Ganska ofta, tyvärr, slås jag av att det inte är så alls, för många av oss. Att all projicering utifrån, alla ideal, alla normer och prestationsriktad mål, skapar en bild som utåt sett kan verka hälsosam och beundransvärd, men på insidan gör dig olycklig och ångestladdad. Och faktiskt inte det allra minsta hälsosam.

Att vara hälsosam handlar faktiskt inte det minsta om magrutor, kilometertider eller muskelmassa. Det handlar om att vara i balans i livet. Med dig själv. Att kunna se och ta beslut om vad som gör dig lycklig och stark. På fler plan än skivstänger, handstående och muscle ups.

Jag har valt att jobba med min passion, hobby. Jag har också senare valt att ge mig på en satsning där min passion har blivit prestationsinriktad i vissa avseende. Och ibland svajar det till. Att hålla sig kvar med båda benen på jorden och med en sund balans är en ganska fin och svår utmaning.

Tyvärr så möter jag alldeles för många i min vardag, i mitt jobb och i min omgivning, som mår dåligt när de måste ta vilodagar. Eller när de av någon annan anledning helt enkelt måste prioritera bort träning.

Det är ok. Ok att inte träna. Det är faktiskt så att det är extremt viktigt, av så många anledningar, att ta ett träningsuppehåll en längre tid och ha inplanerade dagar för att dina investerade träningstimmar ska kunna ge dig precis det du förmodligen strävar efter.

Jag tycker så klart att man ska röra på sig och träna. Vi är gjorda för rörelse av olika slag. Aktivitet som gör oss starka och glada från insidan, inte sådan som blir ångestladdad och ett måste för att vi står mitt i blåsvädret av alla budskap och ideal som basuneras ut i den sociala sfären. Faktiskt, följer du någon som ger dig ångest istället för inspiration med en varm känsla i magen, avfölj!

Vi har begränsad tid här på jorden. Den tiden är din. Varje sekund, minut och dag. Låt ingen eller inget som inte har någon större substans ta för stor del av den tiden. Du kommer inte vara lyckligare eller anse att du är mer perfekt, värd mer för att du tränar den dagen du kanske allra mest borde tagit en vilodag. Sanningen är den att om du är ute efter att spränga tider och prestera så är du galet fel om du inte investerar rätt i balansen mellan vilodagar och träning. Och tränar du för att du vill forma dig själv i en mall, sluta. Det finns ingen mall som gäller för alla, du måste hitta den som får dig att vilja leva om varje dag hundra gånger men som också får dig att längta till morgondagen utan pekpinnar, ångest och måsten.

Du behöver din vila. Din sömn och dina träningstimmar på kontot. Lika väl som du behöver kunna gå till spegeln på morgonen och egentligen inte tänka så mycket mer att livet är fantastiskt.

Du kommer bli älskad för den du är, på insidan, aldrig för den du är på utsidan.

(repris från ett gammalt inlägg – men så viktigt att det passade in i en lucka)

 

Lucka 6 Vinn Nike Legend 2.0 Poly Tight Svarta

Legend måste vara några av de bästa tränings tightsen. Nya modellen är perfekt hög i midjan. Sitter som en smäck – du kan vinna genom att kommentera!

 

Lucka 6 träningstips

Redcord. Häng i de röda snörena och var där du är som svagast för att bli som starkast.

 

ntc-13

73 Comments

 1. josefine 6 december, 2015at23:28

  Tävlar om tightsen som skulle passa bra när jag kommer tillbaka till träningen från min vila :)

 2. Annica 6 december, 2015at23:28

  Då kommenterar jag. Tack för en bra blogg med massor av inspiration.

 3. Maria Erlandsson 6 december, 2015at23:36

  Tack för inspirerande blogg, och behöver du veta storlek är det L! :-)

 4. Matilda 7 december, 2015at00:56

  Vilodag! Med stolthet. Skulle ändå inte banga tightsen. Storlek S.

 5. Gerd J 7 december, 2015at03:38

  Tack för en inspirerande blogg. Tights får man inte för många av ☺️

 6. Anna L 7 december, 2015at03:40

  Har börjat gå min egen väg vad gäller träningen, så nu tackar jag nej till sådant som inte skjuter mot mitt mål istället för att hoppa på alla utmaningar.

  Storlek S.

 7. Camilla Lind 7 december, 2015at05:36

  Tack för ännu ett bra inlägg! ♥
  Tävlar gärna om strl L.

 8. Lova 7 december, 2015at05:39

  Kloka ord och viktig påminnelse. Så lätt att glömma och tillåta sig att komma ihåg. Sparar inlägget, tack!

 9. annelie malm 7 december, 2015at05:43

  Hej. Du är väldigt klok och det är precis vad jag behöver läsa. Det har gått åtta veckor sedan jag fått en underbar son och har nu börjat min resa tillbaka träningsmässigt. Jag har en historia av att alltid vilja överprestera och har haft svårt att ta vilodagar då de gett mig ångest. Nu har jag av förklarliga skäl haft många “vilodagar” och kämpar med min ångest för detta och försöker omvandla det till motivation för de pass som blir av. Tack för en bra blogg

  Strl s

 10. Elin Wennberg 7 december, 2015at05:54

  Balansgången livet! Storlek M

 11. Sofie 7 december, 2015at06:11

  Det här är ju så bra! Dina inlägg!<3 – o så på det chans att vinna! Strl S

 12. Gabriella M 7 december, 2015at06:41

  Håller helt med! Det är först det senaste halvåret när jag börjat träna för att det är roligt och får mig att må bra som träning blir hållbar i vardagen! Skulle gärna vinna tightsen i M.

 13. Joanna 7 december, 2015at06:58

  Höga i midjan låter helt super!
  Köpte en gång ett par ruskigt snygga tights som var lite för låga i midjan för någon som är lite rund just på mittsektionen men jag tänkte att det spelar väl ingen större roll, de var ju så snygga!
  Första träningspasset låg jag på en fittnessboll och gjorde någon bra ryggövning och thigtsen rullade snyggt ner och la sig precis nedanför rumpan. Jag märkte inget förens jag var klar, tänkte att det mest var kul att så många tittade på mig,att jag hade fått in tekniken bra eller något.
  Inte mycket kvar av min värdighet när jag hade kravlat mig upp från bollen och insåg att nä inte var det min fantastiska teknik som hade beskådats.?
  Tightsen gav jag vidare och nu ser jag till att mina kläder inte bara är snygga utan också funkar för mig och min kropp.
  Strl L eller XL

 14. pernillabredolt 7 december, 2015at07:14

  Känner mig träffad av inlägget. Tycker att det är väldigt svårt att inte träna, men vad är träning? räknas yoga t.ex? har alltid varit aktiv och när jag suttit på kontoret en dag behöver jag röra mig lite.

  Vinner jag önskar jag mig strl M

 15. Sabine 7 december, 2015at07:14

  Bra inlägg! Tävlar gärna om ett par i storlek M

 16. Ylva Lundin 7 december, 2015at07:22

  Tack för kloka ord. Igår mystränande jag. Typ 90 minuter lugn jogg i en mörk skog, pannlampa på och konstant babblande med en vän. Det är livskvalité.
  Tävlar gärna om tightsen och önskar stl s.

 17. Marie 7 december, 2015at07:26

  Kloka ord som vanligt. Tävlar om ett par L.

 18. Nina Fischer 7 december, 2015at07:39

  Stl M hade suttit fint!

 19. Carina 7 december, 2015at07:49

  Jag har äntligen lärt mig vid 40+ ( bättre sent än aldrig) att ta vilodagar samt att det inte gör något om man inte tränar på en vecka av någon anledning. Och det fungerar :-) kroppen mår så mycket bättre och har blivit mycket starkare och uthålligare.
  Stl S

 20. Therese 7 december, 2015at07:53

  Alltid så himla inspirerande inlägg!
  hade gärna kört mina pass i S

 21. Sara 7 december, 2015at07:58

  Det svåra är ju att hitta balansen mellan träning och vila, att hitta balansen överhuvudtaget i sitt liv. När jag är stressad, oroad eller har alldeles för mycket att göra har jag en tendens till att överträda, enda sättet att få ut all min oro och ångat. Vet att det är fel, blir bara tröttare i kroppen och i knopen men har så otroligt svårt att bryta mönstret…

  strl S hade passat mig perfekt :)
  Ser fram emot nästa lucka, att få fler tankeställare!

 22. Rebecka 7 december, 2015at08:12

  Du skriver så bra, som vanligt! Tightsen i storlek S skulle sitta som en smäck!

 23. Anna 7 december, 2015at08:14

  Jag har emellanåt svårt att hitta balansen. Att hoppa över ett träningspass för att jag lyssnar på min kropp leder ofta till att jag även hoppar över nästa…och nästa. Fortsätter öva på att lyssna på, försöka förstå och njuta av min kropp och mitt liv. Storlek M tror jag passar mig.

 24. Jenny nilsson 7 december, 2015at08:17

  Har kommit igång med träningen på allvar nu och skulle behövs ett par tights i strl S:)

 25. Emelie 7 december, 2015at08:45

  Jag är med o tävlar om tightsen, i storlek small.
  Själv har jag omvänt problem, har svårt att hitta tiden för träning mellan jobb, dagishämtningar, barn osv..

 26. Annika hagen 7 december, 2015at08:50

  Håller tummar för vinst ;-)
  Och stort tack för dina bra inlägg!!! Är KU precis så det ska vara men varför är det så svårt? Den där balansen…. Kan man önska sig i julklapp….

 27. Lina 7 december, 2015at09:04

  Skulle gärna träna i de tightsen. Hög midja är fantastiskt :) Stl. L

 28. Maja 7 december, 2015at09:40

  Kloka ord. Och vinner också gärna tightsen!

 29. Linn 7 december, 2015at10:04

  Så kloka ord! Inte bara dagens, utan alla luckor i din julkalender har varit så uppmuntrande. Är gärna med och tävlar, storlek S.

 30. Anna . P 7 december, 2015at10:18

  Testar min lycka och är med i tävling om nya träningstajts! Sådana kan man nämligen aldrig få för många av…

 31. Ottilia Friberg 7 december, 2015at10:41

  Väldigt bra skrivet!! Träning handlar verkligen inte om prestation, utan glädje och att må bra! Är gärna med och tävlar, stl M

 32. Isabelle Andersson 7 december, 2015at11:17

  Oh, vill ha <3 =)

 33. Anna 7 december, 2015at11:36

  Å!

  Jag vill gärna vinna strl M

 34. Lina 7 december, 2015at13:23

  Storl L vore en himla rolig julklapp!

 35. Rebecka 7 december, 2015at14:05

  Åh, jag har sneglat på Legend-tightsen länge, men inte kommit till skott. Jag har nog sprungit lite för mycket på sistone och fått känningar i mitt knä, så nu blir det vila kombinerat med rehab och styrka. Dessa tights skulle verkligen pigga upp. Jag vill gärna ha dem i XS.

 36. Lisa 7 december, 2015at14:24

  Vill gärna se om de även sitter som en smäck på mig! :) Medium är det som gäller från midjan och ner!

 37. Emelie Lindberg 7 december, 2015at14:49

  Fler borde läsa dina inlägg!! Jag själv läser knappt bloggar eller liknande, (hittade in hit av en slump för några dagar sedan bara) lite ledsen att jag missat din sida, som är fylld med så mycket nyttiga och kloka ord som fler verkligen borde ta del av. Strl M

 38. Tina 7 december, 2015at15:00

  Klok som vanligt!
  Älskar tränings tights med hög midja. Vinner gärna strl S

 39. Frida 7 december, 2015at15:31

  Precis vad jag skulle behöva nu då mina gamla nike tights är så utslitna! Har storlek S!

 40. Magdalena 7 december, 2015at17:21

  Du ger aldrig orsak till “avfölj”, bara inspo. M tror jag på.

 41. Luisa 7 december, 2015at18:42

  Håller helt med dig. Känns bra såhär efter en veckas vila pga förkylning, skola och livet helt enkelt! Har varit sugen på nikes tights ett tag, storlek S skulle nog passa fint!

 42. Caroline 7 december, 2015at19:12

  Du skriver så klokt varje dag :) Blir så glad när man läser! Vilar en trött vad idag efter löpning till BUS (Barn o Ungdoms sjukhuset i Lund) igår :)
  Höga Tights är guld på Yogan! Storlek M

  Kram Från Skåne

 43. Rebecka 7 december, 2015at19:20

  Blir alltid uppfylld av en bra känsla när jag kikar in på din blogg. Vi tänker lika i mycket och du klarar att sätta ord på många av de saker inom träning och hälsa som jag tänker på. Bra och klokt skrivet!!! Strl S hade suttit som en smäck under kommande utmaningar jag står inför! ?

 44. Anneli 7 december, 2015at19:22

  Idag var då ingen vilodag för mig. Intervaller på cykeln kl 6.30 i morse gjorde susen för att starta veckan på bästa sätt. Vila får jag göra på torsdag. Nya tights skulle ju sitta fint i M ?

 45. Annsi 7 december, 2015at19:37

  Mycket bra inlägg med många kloka ord!! Tävlar gärna om thigtsen o då i storlek M. Tack för en bra blogg.

 46. Sofia 7 december, 2015at20:11

  S blir bra!

 47. Erika Björåker 7 december, 2015at20:23

  Hoppas hoppas hoppas på ett par tajts i storlek S som sitter uppe och inte kasar ner så man visar halva rumpan!

 48. Karin Hedlund 7 december, 2015at20:40

  Underbara inlägg och spännande med lucköppning varje dag Jessica :) Fortfarande strl. small

 49. Rund är också en form! 7 december, 2015at21:23

  Älskar din kalender. Så himla fina och tänkvärda ord! <3

  Hade gärna varit sugen på ett par tights, strl M.

 50. Sandra 7 december, 2015at21:23

  Fantastiskt skrivet. Ännu en gång träffar dina ord prick i hjärtat. Tack. Storlek S.

 51. Karin Kivimäki 7 december, 2015at21:27

  Klok som en bok! Tack! Storlek M skulle sitta som en smäck! Karin

 52. Ulrika 7 december, 2015at21:38

  Det är synd att det är så få inom hälsa- och livsstil som syns i bruset som har din fantastiska inställning till “alltet”. Det du bidrar med är livsviktigt!
  Jag är stl M och vill alltid springa i Nike! :)

 53. Anna Adolfsson 7 december, 2015at21:47

  Just idag så var det en sådan måndag så jag tänkte träna men kände mer för att äta choklad, nötter och kolla på serier med min pojkvän. Det är hälsa det med och inte tänker jag låta ångesten ta sig in i min kropp. Imorgon ska jag träna mer helhjärtat och utvilad än jag hade gjort om jag inte gjorde annat för hjärtat ikväll.

 54. Eva Sandquist 7 december, 2015at21:49

  Väldigt sanna ord i detta inlägg -tack för att du påminner oss!!
  Jag är gärna med och tävlar, stl S skulle passa toppen!

 55. Jenny Jonsson 7 december, 2015at22:13

  Då kastar jag in en kommentar! Tack för braiga ord – än en gång! :)

 56. Elsa 7 december, 2015at22:33

  Skulle just skicka iväg ett sms till min gym-partner om hur dålig jag är som skippat gymmet för att äta hamburgare, men vet du vad? Jag läste det här och tänkte om, och tänkte rätt. Ibland tränar man och ibland gör man de inte, och båda är helt okej! Storlek M har jag

 57. Sara Petersson 7 december, 2015at22:44

  Jag skulle gärna vilja vinna tightsen i strl S. Kram!

 58. Jenny Bernström 7 december, 2015at22:48

  Gärna en liten julklapp:-) Storlek S!

 59. Anastasia 7 december, 2015at23:59

  Å! Älskar högs tights! Så man slipper oroa sig för att visa trosorna för hela gymmet varje gång man gör en knöböj! Heja högs tights! Jag borde dra strl L.

 60. Morena 8 december, 2015at06:58

  Jag älskar känslan av att känna mig stark! Det är under vilan som kroppen byggs upp och blir starkare , därför ska man njuta av vilan! Stl S

 61. Nathalie 8 december, 2015at07:12

  Älskar dina eftertänksamma texter som vanligt!!

  Tävlar gärna om de “bästa tightsen med hög midja”, låter ju hur bra som helst :) (storlek S)

 62. Emmy 8 december, 2015at07:53

  Storlek XS! :)

 63. Malin S 8 december, 2015at08:24

  Bra lucktext! Och ja, redcord är fantastiskt nyttigt och plågsamt på samma gång… Aldrig har jag svettats så mycket av så microsmå rörelser!
  Medium har jag!

 64. Sofia 8 december, 2015at10:15

  klokt! Strl M

 65. Veronica 8 december, 2015at11:56

  Stl m

 66. Cilla 8 december, 2015at14:28

  Att ha ångest över att inte träna är inget vidare. Livet går upp och ner och ibland får man inte till träningen utan väljer att göra annat som just då känns rätt och bra för en själv. Klok som en bok är du Jessica. Kram Vill gärna vinna ett par tights i storlek M. :)

 67. Mari 8 december, 2015at18:22

  Ett par i strl M önskar jag :) Håller tummarna.

 68. Vibeke 8 december, 2015at20:18

  L skulle vara perfekt. Du inspirerer Jessica, på mange måter

 69. Pamela 9 december, 2015at00:02

  Älskar dessa! Stl L

 70. Helene Sjöblom 9 december, 2015at06:19

  Håller tummarna för vinst! Strl: s

 71. Alexandra 9 december, 2015at13:47

  Sååå snygga tights! Aldrig fel med nya träningskläder. :) Storl: M

 72. PiaL 9 december, 2015at15:55

  Snygga tights! Och Nike gör ju helt klart de bästa!
  Strl M

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *