Tänk om man kunde njuta av sin favoritdryck och samtidigt bränna kalorier!

Har en liten lustig känsla av saknad i magen. Jag saknar hela gänget som mös nere i Torekov. Dagen idag har rusat förbi i galet tempo och rätt som det var satt jag på cykelsadeln och tyckte att mina vanliga inställningar kändes totalt fel, mest troligen pga den malande träningsvärken i rumpan.

Innan klassen hängde jag en liten stund i receptionen på vasastan och vet verkligen inte om jag ska gråta eller skratta. Men strax innan min klass kom det in två stycken tjejer som inte var en dag över 13 och frågade receptionisten om de sålde Celsius – vilket World Class (tyvärr) gör. Därmed var tjejernas lycka gjord och de var definitivt i himmelriket eftersom det just nu var “köp 2 för 30 sek”. Det slutade med att de två nyss blivna tonåringarna fullkomligt hamstrade Celsius.

Någonstans så har Celsius verkligen lyckats med sin marknadsföring och det är sjukt tragiskt att vi godtar det och accepterar det.  Att vi köper det – rakt av:

Tänk om man kunde njuta av sin favoritdryck och samtidigt bränna kalorier!

Celsius har gjort 6 stycken (!!!), alltså enbart 6 st studier som ska påvisa detta och dessa 6 studier uppges ha påvisat att man bränner upp till 100 kcal av att dricka en protion.

Frågan är bara om Celsius tänkt på konsekvenserna av sin marknadsföring och på att de genom den förstärker människan frestelse för genvägar och i och med det också, ganska långsökt, också bidrar till att vi ifrågasätter våra kroppar och strävar efter ouppnåliga ideal. Framförallt på en ohäslosam väg.

Jag spottar, fräser och muttrar – likt en bitter kärring, men vill man verkligen driva det så långt att 13 åriga tjejer springer runt och letar efter produkten i hopp om att gå ner i vikt. Att de t.o.m hamstrar? Och, bör man då som gym sälja till en 13 åring, med tanke på att de i övrigt har 18 års gräns? Bör man som gym förhuvudtaget ta in en sådan dryck. Du rekommenderas dessutom inte att dricka mer än 3 stycken burkar / dag. Vet gymmen om detta och säger de det till sina kunder?

Jag tror inte det. Jag tycker ta mig fan att de istället skulle sälja små minipaket av mjölk och färskpressad juice. Hemskt gärna närproducerat.

 

9 Comments

 1. Fummelfot 14 juni, 2011at07:26

  Word Jessica! Mycket tänkvärda ord, önskar bara att lite fler ifrågasatte lite mer!

 2. Annelie 14 juni, 2011at09:11

  Bra skrivet! Har själv tänkt samma tanke många gånger. Fick dock knappt säga dessa tankar på mitt förra jobb då de tyckte jag var “olojal” när medlemmarna frågade mig (som instruktör och receptionist) vad jag tyckte om produkten och om jag själv drack av den. Men det är ju svårt att stå och sälja något som man själv inte vill röra, riktigt svårt när medlemmarna frågar “vad är denna bra för, ska jag dricka den nu före mitt pass” osv… Vi hade en kille från Celsius på besök en gång (han stod nere i gymmet och gav ut gratis prover) och han kunde verkligen inte acceptera att jag inte ville testa eller dricka deras dryck…
  Anyway – nu slipper jag det dilemmat för på Torekov finns det inte en Celsius så långt ögat når ;)

 3. Millis 14 juni, 2011at17:49

  Skitbra skrivet! Och ja, jag håller med om mjölken, världens bästa och helt naturligt och inte fyllt med en massa skräp.

 4. Magnus 14 juni, 2011at22:09

  Mycket bra skrivet, jag skulle även vilja gå igenom dessa sex forskningar för att se hur de är gjorda och av vem. En gång för alla -det finns inga negativa kalorier! Jag går även så långt att jag varnar alla kunder jag möter för att använda energi- eller sportdrycker om det inte handlar om längre tävlingar eller långa träningspass (över 90-120 minuter. Hur många kunder på gymmen är inte där för att gå ned i vikt. De tränar med en energidryck i handen och går därifrån med mer kalorier i sig än de hade när de kom. Att de dessutom som oftast innehåller en hel del kemiska ämnen, aspartam mm gör ju inte saken bättre. Om folk bara insåg hur dessa ämnen stör kroppens egna system skulle de troligen inte dricka dem. Och att gymmen, som vill stå för en sund livsstil, över huvud taget tar in dessa drycker är helt otroligt.
  Oj då detta blev ju till en mindre uppsatts, men kort sagt mycket bra skrivet.

 5. Camilla 15 juni, 2011at09:37

  Amen.

 6. Annie 15 juni, 2011at22:01

  Sant, det är bara en bluff som “alla” går på. O även om de nu skulle funka så är de inte värt de priset för att bränna de 100 kalorier som man gör på en kort promenad också.

 7. Anna-Lena Petterson 20 juni, 2011at14:44

  Heja Jessica!

 8. Pingback:Att göra slut « jessica claren

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *