Har en liten lustig känsla av saknad i magen. Jag saknar hela gänget som mös nere i Torekov. Dagen idag har rusat förbi i galet tempo och rätt som det var satt jag på cykelsadeln och tyckte att mina vanliga inställningar kändes totalt fel, mest troligen pga den malande träningsvärken i rumpan.

Innan klassen hängde jag en liten stund i receptionen på vasastan och vet verkligen inte om jag ska gråta eller skratta. Men strax innan min klass kom det in två stycken tjejer som inte var en dag över 13 och frågade receptionisten om de sålde Celsius – vilket World Class (tyvärr) gör. Därmed var tjejernas lycka gjord och de var definitivt i himmelriket eftersom det just nu var “köp 2 för 30 sek”. Det slutade med att de två nyss blivna tonåringarna fullkomligt hamstrade Celsius.

Någonstans så har Celsius verkligen lyckats med sin marknadsföring och det är sjukt tragiskt att vi godtar det och accepterar det.  Att vi köper det – rakt av:

Tänk om man kunde njuta av sin favoritdryck och samtidigt bränna kalorier!

Celsius har gjort 6 stycken (!!!), alltså enbart 6 st studier som ska påvisa detta och dessa 6 studier uppges ha påvisat att man bränner upp till 100 kcal av att dricka en protion.

Frågan är bara om Celsius tänkt på konsekvenserna av sin marknadsföring och på att de genom den förstärker människan frestelse för genvägar och i och med det också, ganska långsökt, också bidrar till att vi ifrågasätter våra kroppar och strävar efter ouppnåliga ideal. Framförallt på en ohäslosam väg.

Jag spottar, fräser och muttrar – likt en bitter kärring, men vill man verkligen driva det så långt att 13 åriga tjejer springer runt och letar efter produkten i hopp om att gå ner i vikt. Att de t.o.m hamstrar? Och, bör man då som gym sälja till en 13 åring, med tanke på att de i övrigt har 18 års gräns? Bör man som gym förhuvudtaget ta in en sådan dryck. Du rekommenderas dessutom inte att dricka mer än 3 stycken burkar / dag. Vet gymmen om detta och säger de det till sina kunder?

Jag tror inte det. Jag tycker ta mig fan att de istället skulle sälja små minipaket av mjölk och färskpressad juice. Hemskt gärna närproducerat.

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center