Vet ni att mitt recept på linsbiffar är ett av de mest välbesökta inläggen i den här bloggens historia. Ganska maffigt att genom över ett decennium har alltså av alla de inläggen jag skrivit – linsbiffarna varit ett av de som fått flest att hitta hit. I mitt förra inlägg vill jag dela sådant med DIG som får oss att må bra – på riktigt. Allt från härliga ord men också lika härliga recept. Jag har ett lika bra recept som de där linsbiffarna (jag har flera) ett som jag gjorde med inspiration från någon vegetarisk tidning till julafton.

Du behöver

  • 2 stora morötter
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 1/2 dl torrostade jordnötter
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • röd chilli
  • svartpeppar och salt
  • Ev. färsk hackad persilja eller koriander (hoppa över för en neutral smak)

Riv morötterna fint. Hacka eller riv den gula löken grovt. Hacka chilli. Vill du ha färska kryddor hackar du dem grovt. Blanda samman allt och pressa ned en vitlöksklyfta. Du ska få en jämn smet. Forma till bullar eller biffar och stek på medelvärme i lika mängd rapsolja och olivolja.

Servera med det du gillar. Jag gjorde en sallad med brysselkål, spetskål, grönkål och annat smått o gott. Rörde ihop en guacamole och hade klyftpotatis till.

Lite andra härliga recept som jag tycker du ska kika på är de här:

Christmas Chia PuddingSnickersGlutenfria hamburgerbröd med rödbetsjuice

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *